FC Botoșani a reacționat dur la aflarea deciziei Comisiei de Disciplină, în cazul Golofca: "Dacă era alta echipă ajungeau să-și ceară scuze pentru ca l-au suspendat pe jucator"
SPORT

Antrenorul echipei FC Botosani, Leo Grozavu, a reactionat imediat dupa ce a aflat ca mijlocasul Catalin Golofca a fost suspendat patru etape si a fost amendat cu suma de 8.000 de lei, pentru cartonasul rosu incasat in meciul cu CSM Poli Iasi.

FC Botoșani a reacționat dur la aflarea deciziei Comisiei de Disciplină, în cazul Golofca: "Dacă era alta echipă ajungeau să-și ceară scuze pentru ca l-au suspendat pe jucator"

   Foto: Ionut Tabultoc

Tehnicianul botosanenilor crede ca daca in locul lui Golofca era un alt jucator de la o echipa importanta din campionat, atunci acesta ori nu primea cartonas rosu, ori suspendarea era mai mica.

Grozavu s-a luat si de Liga Profesionista de Fotbal, pentru ca permite ca meciurile sa se joace pe zapada, avand in vedere ca toate echipele au incalzire in gazon.

"Arbitrajele din acest sezon au influenta in multe randuri rezultatele finale. Ati vazut si aseara, un meci de Cupa Romaniei, e suficienta o singura faza si intoarce rezultatul final. Noi ne asumam cartonasele rosii pe care le-am incasat, au fost greselile noastre, dar eu cred ca daca in locul lui Golofca era un alt jucator, de la o alta echipa, nu vreau sa dau nume, nu ar mai fi primit cartonas rosu. Era 0-2, aveam deja un jucator eliminat si a fost un exces de zel. Toate astea trebuie sa ne dea de gandit. Nu atac pe nimeni in mod direct, dar cei care organizeaza campionatul ar trebuie sa fie mai atenti. Ei treiasca din taxele cluburilor si din amenzi. Amenzi exorbitante pentru ce se intampla pe teren. Arbitrii stiu ce au de facut. Ei nu patesc nimic niciodata. Antrenorii platesc cu postul, jucatorii platesc cu bani, dar arbitrii merg inainte. Pentru gestul care l-a facut Golofca nu s-a analizat deloc. Daca era alta echipa vedeati peste tot, stati ca nu a fost, cum a fost, mai erau vreo 3 comisii, iar la un moment dat ajungeau sa-si ceara si scuze pentru ca l-au suspendat pe jucator.

Pe langa asta, vedeti si pe ce terenuri se joaca. Ei sunt adevaratii actori si nu exista niciun respect. Am jucat la Targu Mures pe un teren impacticabil. Ca si cei de la Targu Mures au jucat pe acelasi teren, da, au fost mai bine pregatiti, dar nu se poate juca fotbal pe un asemenea teren. Ni se cer fel si fel de conditii ca sa putem juca in campionat, dar vine arbitrul si spune: Da domnule, se poate juca! Pai el ce sa zica? El nu are nicio grija. Dar cine plateste daca un jucator se accidenteaza pe un asemenea teren? Daca Willie se accidenta? Cine plateste daca-s rupe ligamentele? Plateste Liga? Platesc Comisia Centrala de Arbitri? In niciun caz. Aseara la Buftea, in Cupa Romania....se joaca in luna decembrie, cand noi stim cum sunt terenurile in Romaniei. Fara sa avem o competitie oficial la anul, aglomeram totul si incepem din luna februarie. Dupa aia amanam etape.",
a spus Leo Grozavu.

Si atacantul Robert Elek crede ca masura luata de Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal, dar si de arbitru, este prea dura.

"Nu a fost un gest golanesc a lui Golofca. Sato s-a ridicat dupa doua secunde. Nu avea nimic. Daca iti da unul un cot si-ti da rosu, trebuie sa-i sara un dinte din gura. Patru etape si 8.000 de lei? E prea mult. Se simte si el vinovat pentru ce a facut, dar mi se pare ca a fost prea mult cartonasul rosu.", a precizat Robert Elek.

Intrebat cine va plati amenda, antrenorul Leo Grozavu a precizat ca Golofca va fi primul jucator care-si va achita singur amenda, pentru ca este prea mare si pentru ca doar asa va sti data viitoare sa nu mai reactioneze in felul acesta.

"Jucatorul va plati amenda. Nu stiu daca s-a mai intamplat pana acum, dar va fi primul jucator care-si va plati amenda. Ai facut-o, trebuie sa o tragi. Altadata sa invete. Societatea germana asa s-a construit. A doua oara sigur nu mai faci. Doar asa ne civilizam. Va avea de tras Golofca. Imi pare rau pentru el.", a mai spus Grozavu.

 

Spune-ne opinia ta