Astăzi: Botoşani - Gaz Metan Mediaş, ora 17.30

Astăzi: Botoşani - Gaz Metan Mediaş, ora 17.30

FC Botoșani și Gaz Metan Mediaș se întâlnesc astăzi, într-un meci destul de important pentru lupta la Play-Off. Băieții lui Marius Croitoru sunt în cea mai bună formă din acest sezon și pare că doar un arbitraj defectuos, asemeni celui din meciul de Cupă cu Universitatea Craiova, ar putea să îi oprească din cursa spre cele 3 puncte.

La FC Botoșani ar putea debuta astăzi Bogdan Racovițan și Mekele, cei doi având deja câteva antrenamente cu prima echipă.

14 ianuarie 2021, FC Botoşani  -FC Argeş 0-1: a fost singura înfrângere suferită de botoşăneni în precedentele șapte meciuri disputate pe teren propriu în campionat, în rest au trei remize şi trei victorii.

13 dintre cele 33 de goluri înscrise de moldoveni au avut la bază o fază fixă, locul 1 la finalul etapei trecute la acest capitol, la egalitate cu FCSB şi Sepsi OSK.

Cinci dintre cele șapte înfrângeri suferite în sezonul curent de elevii lui Marius Croitoru au fost la un gol diferenţă.

Medieşenii nu au mai câştigat pe teren advers în Liga 1 din 9 noiembrie 2020, când s-au impus cu 3-1 la Arad (UTA). Au urmat două rezultate de egalitate şi trei partide pierdute.

Gaz Metan a primit cel puţin un gol în 20 din ultimele 21 de jocuri disputate în deplasare pe prima scenă.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 21 de ori în principala competiţie internă, de opt ori s-au impus botoşănenii, de patru ori au câştigat medieşenii, iar alte nouă jocuri s-au terminat la egalitate.

Palmares cu FC Botoşani gazdă: 10 meciuri - 4 victorii FC Botoşani - 5 remize - un succes Gaz Metan.

Primul joc a avut loc pe 26 iulie 2013, Gaz Metan - FC Botoşani 1-2 (marcatori Llullaku / Cârjan, Hadnagy), rezultat în urma căruia moldovenii au bifat întâiul succes în Liga 1.

Întâia victorie bifată de sibieni s-a consemnat pe 27 iulie 2014, 3-0 pe terenul grupării moldave.

Cinci partide s-au terminat fără gol, dintre care două cu medieşenii în postura de vizitatori.

Cea mai recentă întâlnire directă: 23 octombrie 2020, Gaz Metan - FC Botoşani 1-2, goluri înscrise de R. Deaconu, respectiv M. Butean - autogol şi H. Keyta.

Mediile de vârstă

FC Botoşani - 26 de ani;

Gaz Metan Mediaş - 24 ani şi 8 luni, a treia cea mai mică din campionat.

21 dintre cei 31 de jucători de câmp cu minute pentru FC Botoşani în ediţia curentă au contribuit la reuşitele moldovenilor cu cel puţin un gol şi/sau o pasă decisivă.

Gaz Metan s-a bazat pe 33 de fotbalişti, dintre care 13 au debutat pe prima scenă din România.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
7

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
18

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
34

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...