Vedetele Antena3 s-au duelat într-un Cooking Show, pentru renovarea unei școli din comuna Ungureni

Vedetele Antena3 s-au duelat într-un Cooking Show, pentru renovarea unei școli din comuna Ungureni

De Ziua Națională a României, jurnaliștii de la Antena3 s-au duelat într-un show culinar, în scop caritabil. Câștigătorii marelui premiu vor susține financiar o școală dintr-o regiune istorică din țară, pentru a o renova. Marele premiu a fost câștigat de echipa care susține Școala din Republica Moldova, scrie antena3.ro.

Potrivit sursei citate, au fost formate patru echipe pentru patru regiuni istorice din țară.

Echipa Țării Româneștii, formată din Sabrina Preda, Monica Davidescu și Mircea Badea, luptă pentru o unitate de învățământ din Brădiceni, județul Gorj, care funcționează încă din anii 1800. Este chiar școala în care a învățat marele sculptor Constantin Brâncuși.

Românii de pretutindeni își simt intens apartenența la același neam, astfel că echipa formată din Maria Coman, Lidia Fecioru și Vali Crăciunescu au luptat pentru o școală din Republica Moldova. Este vorba despre o Școală Gimnazială din comuna Camenca, raionul Glodeni.  

Școala susținută de Ana Maria Roman, Ana Iorga, Amalia Ursu și Vasilică Ceteraşu se află in satul Sintești. Acolo, copiii nici nu îndrăznesc să viseze la cursuri online sau calculatoare. Dorința lor se rezumă doar la căldură... de care nu au parte din cauza sobei ce nu poate încălzi clădirea școlii veche de peste 60 de ani.

La noi, regiunea Moldovei, școala din satul Vicoleni, comuna Ungureni, este susținută de către Gina Vacariu, Sergiu Cora și Viorica Macovei.

Clădirea unde învață micii copii are pereții crăpați, băncile sunt șubrede, iar elevii și profesorii nu au nici calculatoare pentru cursurile on-line.

Școala de la Vicoleni nu a mai fost renovată de aproximativ 60 de ani, iar elevii își doresc să aibă o școală frumoasă, modernă, cu bănci noi și parchet. În clădirea veche de zeci de ani au învățat și părinții lor, podeaua nu a fost niciodată schimbată, iar băncile se clatină și cei mici abia pot învăța să scrie.

Profesorul Viorel Butnaru, un cadru didactic modest, își dă silință să învețe simultan copii din trei clase: întâia, a II a și a IV-a. În timp ce cu unii elevi face calcule matematice, pe alții îi învață despre Eminescu.

”Copiii merită ce e mai bun, dar ce să facem? Cât ne dă domnul primar, atât se poate. Da, copiii dacă ar avea mai multe mijloace i-ar ajuta foarte mult”, mai spune profesorul pentru antena3.ro.

O muncă titanică, la fel cum este și cea de recuperare a orelor pierdute. Mai ales că în școală nu este internet, iar în localitate semnalul nu este nici el prea bun.

Potrivit reporterilor antena3.ro, concursul a fost, în final, câștigat de către echipa formată din Maria Coman, Lidia Fecioru și Vali Crăciunescu. Aceștia au susținut Școala Gimnazială din comuna Camenca, raionul Glodeni. Inaugurată în 1966, a primit numele unui susținător al Românismului, Vasile Coroban.

Sursa: Antena3.ro 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Revoltă la IȘJ Botoșani. O delegație a profesorilor și părinților de la Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni și-au exprimat nemulțumirile cu privire la desființarea clasei a V-a (FOTO&VIDEO)

Joi, 20 Ianuarie 2022
1193

După ce în cursul zilei de miercuri, mai multe cadre didactice și părinți ai căror copii învață la Colegiul „Mihai Eminescu” din municipiul reședință de județ au pro...

Minora dispărută de acasă a fost identificată în apropierea Gării din Botoșani

Joi, 20 Ianuarie 2022
594

Andreea Iasmina Lupu, minora care a plecat de acasă în noaptea de 19 spre 20 ianuarie, a fost identificată de către polițiștii botoșăneni, în cursul zilei de joi, 20 ianuarie, ...

„Zeul Măcelului”, un spectacol ce prezintă tipologiile oamenilor din zilele noastre

Joi, 20 Ianuarie 2022
197

Și duminica este zi de teatru. Pe 23 ianuarie, de la ora 18:00, se va juca spectacolul „Zeul Măcelului”, în regia lui Erwin Șimșensohn.„Zeul Măcelului” prezintă...