Starețul unei Mănăstiri din Moldova s-a stins din viață. Părintele Veniamin a fost duhovnic pentru zeci de botoșăneni

Starețul unei Mănăstiri din Moldova s-a stins din viață. Părintele Veniamin a fost duhovnic pentru zeci de botoșăneni

Starețul Mănăstirii Rarău, părintele Veniamin, a plecat la ceruri la vârsta de 89 de ani, după zeci de ani în slujba Domnului, potrivit stiridinbucovina.ro.

Părintele s-a stins din viață în cursul zilei de duminică, la chilia din incinta așezământului monahal.

Mănăstirea Rarău se află, după cum îi spune și numele, în Masivul Rarău. Este ușor accesibilă turiștilor, indiferent din ce parte a muntelui te apropii.

„De la 18 ani am plecat de la Prislop. Am plecat de la părintele Arsenie. În armată am făcut la muncă la roabă. Am fost șofer la roabă. Și am venit în armata lui Hristos. De 47 de ani sunt aici”, afirma cu câțiva ani în urmă starețul Mănăstirii.

Potrivit reporterilor stiridinbucovina.ro, Mănăstirea Rarău este locuită de călugări și a fost ctitorită de către domnitorul Petru Rareș, în anul 1538. Are aproape 500 de ani vechime, ceea ce o transformă într-un obiectiv turistic interesant chiar și pentru turiștii care nu se simt tocmai atrași de spiritualitate.

„Mănăstirea Rarău este în doliu, părintele stareț Veniamin ne-a părăsit, a plecat la cele veșnice după o lungă și grea suferință, pentru a se ruga pentru noi cei care l-am cunoscut și nu numai....L-am cunoscut din copilărie, de la vârsta de patru ani. A fost un om deosebit, un monah cu mare har....Odihnă veșnică și lumină”, este mesajul transmis de Cătălin Maximiuc, cel care l-a cunoscut pe starețul Mănăstirii încă de când era copil în acea zonă.

Înmormântarea va avea loc joi, 9 decembrie, de la ora 11:00. 

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
14

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
28

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
53

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...