O botoșăneancă de 12 ani a câștigat marele trofeu al Festivalului Internațional de Muzică, Teatru și Dans „Neghiniță”

O botoșăneancă de 12 ani a câștigat marele trofeu al Festivalului Internațional de Muzică, Teatru și Dans „Neghiniță”

Tiana, o botoșăneancă de numai 12 ani, care și-a construit deja un renume în muzică, a câștigat marele trofeu al Festivalului Internațional de Muzică, Teatru și Dans „Neghiniță”, desfășurat, în perioada 20-21 mai a.c., la Teatrul de Vară „Radu Beligan” din Bacău. Cea de a XII-a ediție a reunit aproximativ 160 de concurenți din România și Republica Moldova.

Organizatorul acestui amplu eveniment este Fundația Teatrală Neghiniță Bacău. Cu o scenă impresionantă, un sunet de o calitate superioară, concurenți extrem de talentați și juriu prestigios și pertinent, acest festival rămâne unul din festivalurile de top de pe scenă românească. Notele au fost acordate la vedere, imediat după prestația fiecărui concurent.

Juriul a fost format din personalități ale muzicii ușoare românești:

- Nico, interpreta pop cu o carieră de peste 30 de ani

- Mihai Alexandru, compozitor renumit ,prezent de 19 ori în finală Eurovision

- Luminița Anghel, interpreta cu o carieră de peste 30 de ani și locul 3 la Eurovision

- Mihaela Garlea, lector universitar la Universitatea George Enescu din Iași

- Claudiu Bulete-compozitor renumit ,prezent frecvent în juriul festivalurilor din România dar și din străinătate

- Daria Tănasă, interpreta pop, concurentă la Voce României,2018

Tiana a impresionat juriul cu o interpretare inedită a piesei Somewhere Over the Rainbow și a doar note de 10. Ea a cântat și în gala de premiere, alături de Nico, Luminița Anghel, trupa AD LIBITUM VOICES din Cluj Napoca și Nina Manolache, cea care a câștigat ediția din 2021.

Micuța artistă din Botoșani este elevă în clasa a VI-a și studiază canto cu soprana Anca Parlog la București. În luna iunie, ea va lansa cea dea treia piesă originală, compusă de un membru important al echipei sale.

Tiana a fost numită Artistul Anului 2022 de postul de radio-MOB RADIO din Irlanda și are o intensă activitate artistică, atât pe scenă, cât și pe canalul de Youtube.

(Editor: R.A.)





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
181

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
275

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
115

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...