Mobilizare exemplară a botoșănenilor pentru salvarea fetiței trimisă la Iași cu arsuri pe față și mâini (foto)

Când vine vorba de necazul unui cetățean, botoșănenii dau dovadă de solidaritate și implicare, fiind alături de cei greu încercați de viață.

Mobilizare exemplară a botoșănenilor pentru salvarea fetiței trimisă la Iași cu arsuri pe față și mâini (foto)

Peste 100 de botoșăneni au sărit în ajutorul familiei greu încercate de viață, din Săveni. Elevi, oameni simpli, apărători ai legii și ai vieții omenești sau șefi de instituții, și-au luat din timpul lor și au mers să doneze sânge pentru micuța Ariana Maria.

Apelul a fost făcut pe site-urile de socializare de către părinții copilei, iar cetățenii s-au mobilizat exemplar.

Potrivit reprezentanților Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) din Botoșani, 150 de cetățeni au donat sânge în doar trei zile.

Le mulțumim celor aproximativ 150 de persoane care s-au prezentat în aceste zile pentru a dona sânge. Ne cerem scuze pentru timpii de așteptare mai mari și le mulțumim donatorilor pentru înțelegere, empatie și determinare. Personalul Centrului, deși deficitar din punct de vedere numeric, s-a mobilizat și a reușit să gestioneze cu bine afluxul mare de persoane și aș vrea să le mulțumesc și lor pe această cale. Îi dorim multă sănătate micuței Ariana Maria!”, a declarat dr. Loredana Roșca, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Botoșani.

După o activitate atât de amplă în această săptămână, angajații Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) din Botoșani vor fi liberi în minivacanță și vor reveni, de luni, la treabă cu forțe proaspete și bateriile încărcate.

Ariana Maria a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgențe pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, cu arsuri de gradul II și III pe față și mâini. Copila de doi ani a ajuns acolo fiind transportată cu elicopterul SMURD, în cursul zilei de sâmbătă.

Reamintim faptul că fetița se afla într-o cameră din locuința bunicii, din satul Slobozia, când a izbucnit un incendiu. Copila a fost scoasă din casă de către bătrână.






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1196

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
663

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
915

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...