ȘTIRI BOTOȘANI ANIVERSEAZĂ 15 ANI!

155.400 de articole! Zi de zi, oră de oră, timp de 15 ani. Am fost împreună și v-am simțit aproape. Ne-ați inspirat și v-am dăruit povești despre oameni și locuri, am furnizat informații pentru prezent și viitor, v-am întâmpinat acasă atunci când v-a fost dor de Botoșani.  

ȘTIRI BOTOȘANI ANIVERSEAZĂ 15 ANI!

De 15 ani, Știri Botoșani înseamnă o fereastră virtuală către un noian de informații. Dar deschide și o uşă către oameni, către vieţile lor din care nu contenim a învăţa.

De 15 ani pătrundem în lumea oamenilor-spectacol, a eroilor salvatori de vieți, a supraviețuitorilor. Ei ne mențin vie credința în statornicia binelui, în forţa învingătorilor. Da, presa mai înseamnă şi asta! Pentru dumneavoastră, cititorii noştri care ne cer "şi asta", merită să începem încă şi încă o zi! Vă mulțumim!

Știri Botoșani și-a asumat de la început misiunea de a lucra pentru comunitate. De a identifica valorile, umane sau materiale, de a trage semnale de alarmă atunci când inițiative prăpăstioase puneau umărul la distrugerea patrimoniului, de a aduce acasă oameni care îi inspiră pe ceilalți, de a rostui întâlniri peste timp.

Zi de zi, oră de oră, v-am adus știrile de azi pentru Botoșaniul de mâine!

În anul 2011, zeci de botoșăneni ne-au scris eseuri excepționale în cadrul campaniei ”Botoșaniul în care vreau să trăiesc!” Elevi, studenți, profesori, sociologi, preoți sau medici îndrăzneau să rostească răspicat adevăruri care dor și să ofere soluții pentru viitor. Astăzi, la 12 ani de la campania derulată de Știri Botoșani, eseurile au mireasmă de scrisoare scoasă din cufăr. Orașul s-a transformat (și) datorită lor!

Un an mai târziu, în 2012, publicația noastră lansa în spațiul public o provocare inedită. ”Botoșaniul pune suflet – construcția, dezvoltarea și implementarea unui brand al orașului Botoșani” era dezbaterea care aduna, în sala mare a Teatrului ”Mihai Eminescu”, personalități ale urbei din toate domeniile care și-au exprimat opiniile și viziunea asupra orașului.

Știri Botoșani a inițiat în 2016 ”Conferințele Botoșani.Ro”. Avocatul Florentin Ţuca propunea atunci, ca temă de dezbatere, "Cariera azi versus ieri. Generaţia mea versus generaţia copiilor mei".

Publicația noastră a ”oferit” comunității doi cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani. La propunerea Știri.Botoșani.Ro, au fost distinși cu titlul de Cetățean de Onoare neurochirurgul Leon Dănăilă (iulie 2015) și multipla campioană mondială Sanda Toma (aprilie 2016).

Munca de redacție lasă în urmă nu doar informații actualizate zilnic, ci și proiecte unice în peisajul media local. Din prima zi a apariției, Știri Botoșani a adus în fața cititorilor ”Oameni ai cetății”. De 15 ani fără întrerupere, cu bucuria de a descoperi încă valori, oameni puternici, personalități de calibru național și internațional, plecați din Botoșani sau întorși acasă pentru a fi parte a comunității.

”Oameni și Meserii” este un alt proiect care ne onorează. Timp de un an de zile, pe parcursul a 60 de episoade, am pătruns în lumea fascinantă a meseriilor, unele dintre ele aproape dispărute. Un demers cu conotații sociologice, care în timp va căpăta statut de documentar.

Este felul nostru de a scrie astăzi pentru Botoșaniul de mâine. Este investiția noastră în viitorul comunității, în construcția unui oraș care are nevoie de oameni!

155.400 de articole! 10.400 de materiale de presă în fiecare an. Aproape 900 în fiecare lună din an, câte 30 în fiecare zi. Este munca de 15 ani a unei echipe care a crezut în misiunea sa publică, aceea de a informa corect și decent, de a comunica și de a transmite către cititori povești de viață, dar și de a fi în mijlocul evenimentelor.  

Mulțumim cu respectul cuvenit tuturor celor care, de-a lungul celor 15 ani, au făcut parte din echipa Știri.Botoșani.Ro! Mulțumim deopotrivă colaboratorilor, susținătorilor și cititorilor noștri, precum și celor care, în cuvinte alese și încurajatoare, ne-au transmis urările lor la aniversare!

Echipa Știri.Botoșani.Ro
 


Alexandru Aioanei, cercetător Institutul ”A.D.Xenopol” Iași – Academia Română, fost jurnalist Dărăbaneni.ro: A spune că presa locală este foarte importantă pentru dezvoltarea sănătoasă a unei comunități este deja un truism. În goana noastră zilnică, uităm să apreciem unul dintre marile câștiguri ale societății noastre din ultimele decenii, libertatea cuvântului. Oricât de mult ne-am plânge, oricât de negru am vedea prezentul, trebuie să recunoaștem că, astăzi, în România poți vorbi și scrie liber, inclusiv în orașele mai îndepărtate de capitală. Poate nu conștientizăm valoarea acestui lucru, dar România, astăzi, își duce existența într-un oarecare echilibru și datorită faptului că putem alege ce să citim și pe cine să citim, fără să ne riscăm libertatea. Viața ziarelor locale, chiar și a celor cu apariție exclusiv online, nu este deloc ușoară. Obligate să navigheze între presiunea politicului și cea a cititorilor, ziarele de provincie au misiunea nu doar de a hrăni zilnic publicul cu știri, ci și de a-l educa, de a-i strecura, pe lângă doza zilnică de divertisment, și câte o pastilă de gândire critică, de cultură, de „altceva”. Știri.Botoșani.ro este un ziar care își respectă această misiune cu onestitate și o face deja de 15 ani, semn că decența poate alunga niște cititori, dar nu-și pierde niciodată valoarea. La Mulți Ani întregii echipe Știri.Botoșani.ro, ani rodnici, cu putere de a duce mai departe această muncă!” 


Gellu Dorian, scriitor, redactor-șef revista ”Hyperion”: Cincisprezece ani de prezenţă a ziarului online Ştiri.Botoşani.ro în piaţa informaţiei locale şi nu numai înseamnă deja o istorie prin care, dacă doreşti să regăseşti viaţa aşa cum a fost ea reflectată în presa locală, descoperi, ca într-o arhivă, ceea ce a fost cu adevărat aceasta. De la început am fost prezent în paginile acestui ziar onest, nealiniat şi neafiliat politic, cu opinii, încercînd să dau profilul etic al unor păreri despre ceea ce credeam că merită a fi luat în seamă. Un timp am mers împreună, apoi, mai rar prezent în paginile ziarului, pe care l-am urmărit şi din dorinţa de a compara paginile lui pline de informaţii la zi cu alte altor ziare locale, fie elecronice, fie pe hîrtie. Pot spune că reflectarea realităţii, echidistant, aşa cum este şi deontologic, s-a putut vedea şi se poate vedea în continuare în aceste pagini. Acest lucru a fost posibil, atît cît a fost, datorită şi probităţii profesionale a jurnalistei Florentina Toniţă, care a ştiut să îmbine opinia cu ştirea, articolul cu eseul, viaţa culturală cu cea socială de zi cu zi. Nu e puţin lucru în ceea ce înseamnă echilibrul şi echidistanţa unui ziar faţă de toate tentaţiile zilei de azi. Încît, la acest minim bilanţ de cincisprezece ani aniversari ai acestui ziar, doresc echipei viaţă lungă, succese profesionale, La mulţi ani!”
 

Preot Teodor Ciurariu, Capela Spitalului Municipal Dorohoi:Un om echilibrat e un om fericit. Nu numai că nu cunoaște suferințele sau grijile, dar știe și cum să le trateze atunci când apar. O persoană echilibrată privește lucrurile la adevărata valoare. Ea nu-și minimalizează și nici nu-și exagerează inutil emoțiile. Relațiile cu ceilalți sunt calme, ea strălucește, dând și primind simpatie și prietenie. Evident, nu e perfectă, pentru că totuși nu-i decât un om ca și ceilalți, cu calități și defecte, dar nu posedă trăsături de caracter dominante ce o pot face antipatică în ochii apropiaților.

La fel este și cu un anumit segment al presei românești care, nefiind aservită unor partide, informează cititorii fără a încerca manipularea lor într-un fel sau altul.

Mă gândesc aici la un jurnal botoșănean care anul acesta își aniversează apariția neîntreruptă timp de 15 ani. Este vorba despre Știri Botoșani. Este cel mai bun ziar de pe la noi. Îmi face plăcere să-l citesc, datorită conţinutului bogat de informaţii. Are oameni frumoși și profesioniști în domeniul lor.

Mi-ar plăcea și mai mult dacă cineva ar scrie zilnic sau măcar săptămânal câte un editorial despre evenimentele petrecute sau despre cele ce urmează a se întâmpla.

Mă bucur că citesc mereu știri despre viața religioasă, însă ar trebui să fie mai multă supraveghere (nu zic cenzură) la comentariile uneori ”buruienoase”, care se fac de anumiți cititori răutăcioși sau care nu ”digeră” știrea expusă. Deseori am renunțat să comentez anumite știri tocmai din dorința de a nu ”stârni” discuții neprincipiale, persiflări sau chiar atacuri la persoană ”încununate” cu jigniri.

Mulțumesc că existați.

Ce-i doresc eu la această aniversare acestui jurnal? Să fie întotdeauna alături de cititorii săi cu informații, reportaje, anchete interesante; să respecte ca și până acum adevărul; să continue să fie un bastion al presei. Vă urez să păstrați aceeași linie echidistantă cu informații pertinente, verificate din mai multe surse spre buna și corecta noastră informare. Calde îmbrățișări de la Dorohoi!”
 

Gheorghe Median, istoric: Aniversarea unui deceniu de la apariţia publicaţiei online Ştiri Botoşani îmi oferă plăcuta ocazie de a transmite colectivului redacţional al acesteia sincere felicitări şi urarea de a-i da o viaţă cât mai lungă, spre satisfacţia numeroşilor cititori pe care îi are.

Pentru mine, Ştiri Botoşani este o publicaţie deosebită, pe care o urmăresc de la începuturile sale pentru modul special în care selectează ştirile aduse la cunoştinţa cititorilor şi pentru grija de a nu face din orice întâmplare banală un eveniment. În mod special apreciez faptul că, dincolo de a fi oglinda la zi a realităţilor judeţului, Ştiri Botoşani acordă spaţiu prezentării celor mai importante evenimente din trecutul şi prezentul cultural al Botoşanilor, evocării personalităţilor emblematice născute pe aceste locuri şi a tinerilor care se afirmă în diverse domenii, mai puţin cunoscuţi astăzi, dar cu siguranţă nume de referinţă în viitor.

Apreciez, de asemenea faptul că publicaţia este deschisă opiniilor cititorilor faţă de problemele care privesc viaţa oraşului şi judeţului şi îmi face plăcere să spun că mă găsesc printre cei care s-au aflat în această postură.

Ştiri Botoşani este o publicaţie care, în opinia mea, iese în evidenţă, printre altele, prin cele spuse mai sus, dar am convingerea că acest fapt este datorat în mare măsură redactorului-şef al acesteia, doamna Florentina Toniţă, personalitătate de primă mărime a jurnalisticii botoşănene. Vasta sa cultură, dragostea şi devotamentul pentru profesiunea căreia i s-a dedicat, puse în evidenţă de modul în care este redactat fiecare număr al publicaţiei, numeroasele articole, relatări şi interviuri pe care le-a publicat, fac diferenţa între Ştiri Botoşani şi celelalte publicaţii online botoşănene. Îi urez succes în continuare şi o asigur că, alături de numeroşii cititori ai publicaţiei, voi fi lectorul zilnic al acesteia.  La mulţi ani!”


Ștefan Teișanu, antreprenor cultural, președinte Asociația ”Nord”: ”Pentru mine Știri.Botoșani.ro a fost în mulți dintre acești primi 15 ani o insulă a firescului pe care mi-l doresc pentru Botoșani și pentru România.

A scrie cu suflet despre lucruri ale sufletului și cu decență despre cele ale vieții de zi cu zi, aceasta e o calitate esențială a presei pe care multe publicații au pierdut-o. Nu însă și Știri.Botoșani.ro, căreia îi mulțumesc și pentru cum mă ține la curent cu ce se întîmplă acasă, cu ce s-a întîmplat înaintea noastră acolo și cu ce s-ar putea întîmpla în Botoșani în viitor.
Mi-ar plăcea să văd la Știri.Botoșani.ro un website mai elegant și mai ușor de citit, adus la zi din punct de vedere tehnic.

Și, mai ales, mi-ar plăcea să văd un program de formare și de internship pentru tinerii interesați de jurnalism, ca să aibă șansa de a intra devreme în contact cu cititorii și să învețe să o facă bine. Cu o echipă de tineri extinsă în felul ăsta, poate chiar vă creați ocazia de a fi mai prezenți în viața județului cu mici proiecte și campanii”.


Prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani: La moment aniversar, vă felicit pentru influența pozitivă exercitată asupra comunității botoșănene, pe parcursul a 15 ani de activitate profesională. Apreciez viziunea echilibrată și acuratețea informației pe care aţi pus-o la dispoziţia părinților, cadrelor didactice și întregului personal din învățământul botoșănean. De asemenea, îmi exprim convingerea că Inspectoratul Școlar Județean Botoșani are în publicaţia dumneavoastră un partener de încredere în promovarea unui învățământ de calitate, un sprijin constant în nobila misiune de educare a elevilor. Vă doresc să vă păstraţi aceeaşi echidistanță, promptitudine şi obiectivitate de care aţi dat dovadă până acum ca formator de opinie și să rămâneți un reper în peisajul media botoșănean. La mulți ani, Știri.Botoșani.Ro!”


Mihaela Arhip, profesor, scriitor: Când mă gândesc la Știri.Botosani.ro, mă gândesc, în primul rând, la oamenii care au construit-o pas cu pas, care au reuşit să se deschidă către public şi să îi câştige încrederea. Oameni creativi, deschişi, care şi-au asumat atât succesul, cât şi eşecul, atât aprecierile, cât şi comentariile şi părerile mai puţin apreciative. Oameni de lângă noi, care ştiu să ia pulsul oraşului şi care şi-au asumat misiunea de a informa şi de a forma opinia publică. Ceea ce nu este deloc simplu, chiar dacă aşa pare, la prima vedere.

Pe unii dintre aceştia îi cunosc şi ştiu cât zbucium ascunde fiecare articol, fiecare reportaj, fiecare interviu. Ştiu cât îi bucură fiecare succes şi cât îi macină fiecare eşec. Trăiesc bucuriile şi tristeţile celor pe care ni-i fac cunoscuţi nouă, cititorilor. Obiectiv, subiectiv, în funcţie de natura articolelor, a ştirilor. Cum e şi firesc.

Pentru mine, Știri.Botosani.ro este o publicaţie care rămâne martor fidel al transformărilor sociale, politice, al evenimentelor din educaţie, istorice şi culturale din judeţul Botoşani, lăudată şi blamată în aproape aceeaşi măsură, ca toate celelalte publicaţii de pretutindeni, dar citită, căutată pentru meritul de a oferi publicului informaţii din diferite domenii, de a răspunde unor întrebări mai mult sau mai puţin comode, de a promova obiectiv şi de a interacţiona cu oamenii, de a semnala ceea ce trebuie semnalat, asumându-şi rolul de purtător de cuvânt al comunităţii din care face parte.

Trebuie să recunosc faptul că, indiferent de votul pe care-l ofer de 15 ani de când deschid pagina Știri.Botosani.ro, aleg să o deschid în fiecare zi, căutând informaţii despre aproapele meu şi despre evenimentele comunităţii în care trăiesc. De multe ori, Știri.Botosani.ro mi-e alături la cafeaua de dimineaţă, în clipele libere sau înainte de a încheia ziua. Şi, pentru că am băut atâtea cafele împreună, se cuvine să recunosc că mi-e aproape şi să-i mulţumesc pentru profesionalism.

La mulţi ani de obiectiv/subiectiv, de ştiri dinamice din realitatea cotidiană, de incursiuni în miezul evenimentelor culturale, sociale, din educaţie! La mulţi ani întregii echipe Știri.Botosani.ro!”


Elena Mândrescu, artist de muzică populară: La mulți ani, Știri Botoșani! La împlinirea celor 15 ani de activitate, vă mulțumesc pentru faptul că ne-ați informat corect și că ați fost prezenți în comunitatea noastră la toate evenimentele. Vă doresc să exercitați această misiune nobilă cu sentimentul rolului pe care îl aveți, dar și al șansei de a aparține oamenilor din aceste locuri. Vă doresc să rămâneți o ancoră a stabilității și a adevărului în această lume dezlănțuită. Îmi exprim recunoștința pentru faptul că ați fost alături și de folclor și de tradiții și vă împărtășesc cele mai alese gânduri și prețuirea mea.”


Medic Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani: La acest ceas aniversar, când publicația Știri Botoșani împlinește vârsta de 15 ani de la prima apariție, doresc să aduc un mesaj de felicitare.

Prezența publicației Știri Botoșani în peisajul media botoșănean reprezintă o fereastră deschisă spre lume pentru informarea promptă a publicului botoșănean.

Vă felicit pentru reflectarea în paginile publicației a aspectelor pozitive, dar și minusurile care apar în activitatea personalului medical din cadrul Spitalului Județean.

Vă mulțumesc pentru contribuția activă pe care a aduceți la o mai bună cunoaștere și promovare a valorilor morale și spirituale în societate, pentru rolul de catalizator între instituții culturale și sociale din urbea noastră, dar și din interiorul societății românești, păstrând o legătură spirituală și de suflet mijlocită de internet cu românii din afara granițelor țării.

La ceas aniversar și de sărbătoare în familia Știri Botoșani, vă doresc multă sănătate, putere de muncă tuturor celor care trudiți la această publicație, dar și realizări pe măsura dorințelor dumneavoastră în Marea Familie Media. La mulți ani și de acum înainte!”


Prof. Dr. Ada Alexandrina Macovei - Inspector școlar: E un moment festiv, de sărbătoare, pentru Știri.Botosani.ro, unul dintre cele mai citite ziare online ale botoșănenilor.

Mă alătur și eu tuturor celor care apreciază modul în care ați evoluat de la un an la altul, păstrând în permanență aceeași viziune și direcție, cu profesionalism și echidistanță.

Felicit în aceeași măsură întregul colectiv redacțional de ieri și de azi, dar și conducerea publicației, pentru efortul de a fi zi de zi, oră de oră, cât mai aproape de cititori, prezentând cele mai importante evenimente locale, naționale sau internaționale, din diferite domenii de activitate sau de interes, având surse credibile și verificate. La mulți ani, cu împliniri și reușite profesionale remarcabile!”


Florentina Dănilă, profesor pentru învățământul primar:Când eram la începutul carierei didactice, un profesor deosebit, foarte bine pregătit, mi-a spus într-o discuţie că fiecare cetăţean trebuie să cunoască, în primul rând, ceea ce se întâmplă în comunitatea din care face parte (sat, comună, oraş, judeţ). Acum, cu asaltul de informaţii zilnice de pe întreg globul, accesate cu un clic, suntem tentaţi să vedem doar evenimentele foarte importante din lume, care nu sunt puţine. De fapt, ziua noastră ar trebui să înceapă cu ştirile locale prezentate pe site-ul Ştiri Botosani.ro! Unele bune, altele mai puţin bune! Dar prezentate obiectiv! Foarte important acest aspect! Jurnaliştii de la Ştiri Botoşani.ro sunt foarte atenţi la selectarea ştirilor şi transmiterea lor cu ajutorul cuvintelor şi imaginilor. Formulările clare, corecte, bine structurate, ne pun în contact cu viaţa urbei, cu plusurile şi minusurile ei. Apreciez faptul că nu sunt prezentate doar ştirile de scandal, care câştigă tot mai mulţi cititori. Sunt informaţii din toate domeniile. De remarcat şi faptul că redacţia Ştiri Botosani.ro este receptivă la comentariile cititorilor. Le mulţumesc jurnaliştilor din această redacţie pentru modul în care ne informează cu aspecte din viaţa de zi cu zi de la noi, în complexitatea ei!”


Georgică Manole, profesor, scriitor: Ştiri.Botoşani.Ro, ziar online şi în care susţin de câţiva ani „Loc de dat cu…epigrama”, împlineşte 15 ani. M-am ataşat de acest ziar fiindcă am constatat o intersecţie benefică între câmpul jurnalistic şi câmpul cultural, cel din urmă interesându-mă în mod special. Admir punerea în pagină a textelor pornind de la detaliile specifice, până la iconografia însoţitoare. Un cititor atent poate constata câteva funcţii importante ale acestui ziar în spaţiul media, eu apreciind trei dintre ele pe care le pun în ordinea intereselor mele: 1. transmite moştenirea socio-culturală de la o generaţie la alta; 2. corelează componente ale societăţii în dinamica lor; 3. supraveghează politicul.

Jurnaliştii de la Ştiri.Botoşani.Ro nu sunt nişte întreţinuţi, un fel de „boieri ai minţii slugă la boierii zilei”. 

Interesul pentru problemele contemporane este primordial la jurnaliştii acestui ziar, remarcându-se puterea de observaţie, agerimea şi adaptabilitatea.

Ştiri.Botoşani.Ro este un ziar la care public şi pe care îl citesc ca pe “o rugăciune a omului modern”, ca să folosesc o vorbă a lui Hegel. La mulţi ani!”

                                                                                                 

Monica Adăscăliței, manager Spitalul Județean Botoșani: ”Ca cititor și colaborator al site-ului dumneavoastră, am apreciat încă de la apariția sa profesionalismul jurnaliștilor, obiectivitatea informațiilor, calitatea articolelor și spiritul de independență manifestat.

Sincere felicitări și „La Mulți ani!”, Știri.Botosani!

Felicitări și urări de sănătate tuturor jurnaliștilor, colaboratorilor și cititorilor dumneavoastră!”


Brândușa Rusu - Casa de Pensii Botoșani, Biroul Relații cu publicul: O știre trăiește o zi sau poate schimbă o viață! O știre își propune să informeze și să conecteze la realitate o întreagă comunitate. Însă, chiar și pentru o știre de câteva rânduri, poate fi vorba de munca unei întregi echipe. Până la urmă, asta sunteți voi, echipa de la Știri Botoșani! 15 ani de prezență în presă înseamnă cu siguranță că faceți jurnalism de calitate, că vă implicați cu profesionalism. Asta se simte și se vede! Atât obiectivitatea care va caracterizează rămâne o constanță pentru voi, cât și respectul față de cititori. Sunteți o punte de legătură între oameni și întâmplări, un echilibru necesar pentru mediul social, economic, cultural și politic al comunității noastre.

Voi, presa, ne puteți face să râdem, să plângem, ne binedispuneți sau ne enervați, ne emoționați, ne lăudați, ne criticați. Însă toate acestea fac parte din viață, iar atâta timp cât presa e vie, e pe baricade, reflectă tot ce se întâmplă, noi toți vom merge mai departe, vom progresa, vom evolua. Doar împreună!

La mulți ani, frumoși, cu spor și energie pozitivă vă doresc cu tot dragul!”


Radu Humelnicu, director Direcția Județeană de Tineret și Sport Botoșani: La ceas aniversar, dorim să vă transmitem un mesaj de apreciere pentru loialitatea cu care ne-ați onorat de-a lungul anilor.

Vă mulțumim pentru acest lucru și suntem mândri că am avut șansa să colaborăm pe tot parcursul acestor ani.

Cooperarea cu dumneavoastră a ajutat DJST Botoșani să își promoveze corect activitățile, să își consolideze imaginea și a condus la o relație de afaceri respectuoasă între companiile noastre.

Vă mulțumim și vă transmitem cele mai calde urări de bine.

Profesionalismul de care aţi dat dovadă şi dăruirea pentru realizarea proiectelor comune sunt dovada cea mai evidentă a unei munci asidue, a unei echipe valoroase şi ne dorim să păstrăm această colaborare și pe viitor! La mulți ani!”


Iustina Irimia-Cenușă, manager Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani: Știri.Botoșani.Ro este una dintre publicațiile de încredere din Botoșani, pe care le citesc frecvent pentru că în cei 15 ani de activitate ne-a obișnuit cu informații obiective, știri de un real interes pentru comunitatea botoșăneană și un condei echilibrat și de bun simț.

Personal, mulțumesc redacției pentru că mereu a manifestat un interes în promovarea activităților pe care le-am desfășurat în calitate de artist, de cetățean al urbei sau de manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani! La mulți ani!”


Cezara Mîndrescu, consilier Cabinet Președinte - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate: Cu sinceră nostalgie în glas și în privire, pot spune că Știri.Botoșani.ro este acel spațiu din online care a surprins un întreg drum al dezvoltării mele. Un drum pe parcursul căruia am crescut, învățat și m-am dezvoltat, publicația reprezentând o legătură profundă cu amintirile mele din copilărie.

Cu 15 ani în urmă, eram doar un copil de 9 ani, plin de curiozitate și entuziasm pentru lumea din jur, care-și petrecea timpul liber... cântând. Iar Știri Botoșani era acolo, alături de mine și colegii din Grupul Voces, prezentând reușitele noastre și, mai mult decât atât, munca și orele pe care le dedicam, dar și eforturile părinților noștri și ale profesorului care ne coordona.

Pe 30 octombrie 2010, tot Știri Botoșani era acolo, alături doar de mine de data aceasta, dedicându-mi un întreg articol cu ocazia aniversării mele. Și cred că orice cititor poate să facă un simplu exercițiu de imaginație și să se gândească cam câtă fericire există în sufletul unei copile de 11 ani care își dă seama... cât de iubită este. De părinți, de bunici, de prieteni și apropiați, dar și de „cei de la Știri Botoșani”...

Au urmat ani în care până și eu eram surprinsă că erau acolo. Și au urmat ani în care Cezara era prezentată ca o voce a elevilor, adolescenta de „nota 10” din Botoșani, cea care promova educația nonformală și care, totodată, își exprima opiniile cu sinceritate și (poate) chiar naivitate. 

Prezența mea în această publicație nu este doar o experiență profesională, ci și o parte a identității mele, o punte clară între copilărie și maturitate, între amintiri frumoase și aspirații actuale.

Dragă redacție, vă doresc să aveți parte de cât mai multă inspirație și să aveți curajul de a vă așterne întotdeauna cuvintele! Observăm tendințele presei românești cu toții și chiar în aceste zile suntem martori la o istorie de 99 de ani sfârșită. În esență, pentru orice jurnalist, cred eu, un astfel de eveniment ridică întrebări despre respectul față de profesie. Totuși, vouă, eu vreau să vă mulțumesc! Și să vă aduc aminte că, în fiecare zi, cineva vă mulțumește!”


Vlad Plăcintă, președinte Asociația ”Salvează o inimă”: În numele Asociației „Salvează o inimă”, doresc să îmi exprim recunoștința profundă pentru sprijinul și colaborarea de excepție pe care Stiri Botosani.ro ni le-a oferit. De-a lungul parteneriatului nostru, acest trust de presă s-a dovedit a fi nu doar un canal de informare, ci și un adevărat aliat în misiunea noastră de a ajuta și de a face schimbări pozitive în comunitate.

Stiri Botosani.ro s-a remarcat prin abordarea profesională și sensibilă a subiectelor noastre, punând în lumină poveștile inimilor pe care ne străduim să le salvăm. Cu fiecare articol și reportaj, echipa de la Stiri Botosani.ro a arătat un angajament autentic față de cauzele sociale, demonstrând o integritate jurnalistică de neclintit și o pasiune pentru adevăr.

Calitatea și dedicarea lor în jurnalism au avut un impact direct asupra vizibilității acțiunilor noastre, ajutându-ne să atingem inimile comunității și să mobilizăm resursele necesare pentru a susține mai multe vieți. Este cu adevărat o onoare să lucrăm alături de un partener media care împărtășește și susține valorile noastre umanitare.

Recomandăm cu căldură Stiri Botosani.ro tuturor celor care caută un jurnalism de încredere, realizat cu profesionalism și cu o profundă conștiință socială”.


Agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtătorde cuvânt Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani: ”De-a lungul acestor ani nu ați fost doar martorii evenimentelor, ci ați fost vocea comunității din care faceți parte, reflectând nevoile și preocupările acesteia. 


La mulți ani și mult succes în continuare!”

 

 


Mariana Bucataru, Teatrul pentru Copii și Tineret ”Vasilache” Botoșani: La mulți ani, Știri Botoșani! Ca cititor și colaborator al Știri.Botoșani.Ro, apreciez profesionalismul jurnaliștilor, obiectivitatea informațiilor precum și calitatea articolelor.

Vă mulțumesc pentru colaborarea fructuoasă și constantă, pentru că mereu ați fost alături de Teatrul pentru Copii și Tineret "Vasilache" aducând, cu fidelitate, în atenția botoșănenilor evenimentele culturale desfășurate.

Vă doresc să aveți mulți ani în slujba cuvântului, la cât mai multe reportaje, știri și articole de calitate! La mulți ani, Știri.Botoșani.Ro!”

 

 

 

Alexandra Gîtman, BloodFluencer „N-avem sânge”: În cei 15 ani, ați reușit să veniți în fața cititorilor cu cele mai actuale știri din Botoșani, să aveți o politică editorială echidistantă, imparțială, să colaborați cu cele mai sigure surse, să câștigați și să consolidați în mod continuu încrederea publicului.

Am trăit la propriu și la figurat fiecare eveniment important din județ. Am împărtășit vești bune, ne-am bucurat împreună de realizări frumoase, ne-am întristat și am împărțit durerea veștilor rele, am urcat pe înalte piedestaluri alături de sportivii și artiștii noștri, ne-am distrat și relaxat cu noutăți din divertisment și am fost ochi și urechi la mișcările politice. 

Sincere felicitări! La mulți ani sănătoși și prosperi, Știri Botoșani!”

 

Andreea Ursu, colaborator: ”Cu această ocazie specială, 15 ani, aș dori să vă transmit sincere mulțumiri pentru angajamentul vostru continuu în furnizarea știrilor de calitate și relevante.

Sunteți o sursă esențială de informare pentru comunitatea noastră.

La mulți ani și la mai multe știri inspiraționale! Vă mulțumesc pentru profesionalismul și dedicarea voastră.

Să continuați să ne informați cu acuratețe și echilibru”.


Diana Achiței Baltă, fost reporter Știri.Botoșani.Ro: Pentru mine, Știri Botoșani a contribuit enorm la dezvoltarea mea intelectuală, dar și la cea relațională, pentru că a face parte din mass-media înseamnă să comunici cu oameni din toate domeniile sociale și profesionale. De asemenea, m-a ajutat să înțeleg la o vârstă destul de fragedă, de 22 ani, eu fiind încă studentă la Drept, ce înseamnă de fapt jurnalismul, că trebuie să muncesti pentru fiecare informatie, că totul era verificat până să fie publicat, că știrile trebuie să fie autentice, particulare de restul publicațiilor locale.

Acest lucru determinându-mă să fiu creativă în fiecare zi, să am în rezervă subiecte interesante și  ușor de citit pentru botoșăneni. Faptul ca am avut o relație deosebită cu Flori, redactorul-șef de atunci și din prezent, cea care m-a inițiat în acest domeniu, dar la un alt ziar local, m-a ajutat fantastic să muncesc cu drag, să avem o colaborare fructuoasă, să-i transmit știrile în cel mai scurt timp ca cetățenii care accesau Știri Botoșani să fie primii informați cu tot ce se întâmpla în județul Botoșani, indiferent de zi sau de oră. 

Cu nostalgie îmi amintesc de acea perioadă frumoasă când am făcut parte din familia Știri Botoșani, când străbăteam străzile orașului și mă simțeam activă, interacționam cu oameni diferiți în fiecare zi, față de acum, când cele 8 ore de muncă le petrec doar într-un birou.

Știri Botoșani, îți urez la mulți ani, felicitari pentru rezistența ta din toți cei 15 ani de existență și îți doresc să informezi cetățenii în continuare cu cele mai "calde" și importante știri din județul Botoșani.  

Pentru mine, Știri Botoșani a însemnat o etapă constructivă din viața mea și de aceea vreau să-i MULȚUMESC!”


Claudia Luca, fost reporter Știri.Botoșani.Ro: La mulți ani, la fel de buni ca până acum, și cu știri de calitate, Știri.Botoșani.ro! De Știri.Botoșani.ro mă leagă cele mai multe amintiri și cei mai mulți ani pe care i-am petrecut ca jurnalist pe piața media din Botoșani. Făcând o retrospectivă a ceea ce a însemnat pentru mine faptul că am făcut parte din colectivul acestei publicații nu pot spune decât că a fost o onoare să întâlnesc oameni de calitate, profesioniști de la care am avut multe de învățat. 15 ani de Știri.Botoșani.ro în piața media sunt ani în care s-a promovat realitatea, valoarea, profesionalismul și, mai presus de orice, decența. Iar omul care a fost mereu liantul în cadrul colectivului Stiri.Botosani.ro, cel care a creat echilibru, atunci când, inevitabil, au fost păreri și idei contrare, este Florentina Toniță, redactor-șef al publicației, căreia eu, personal, îi sunt recunoascătoare pentru tot parcursul meu profesional în cadrul Știri.Botoșani.ro.

La ceas aniversar, publicației Știri.Botoșani îi doresc să rămână la fel de echilibrată și să aducă în continuare plus valoare în piața media locală, iar colectivului multă putere de muncă”.

 

Ionuț Tăbultoc, fost reporter Știri.Botoșani.Ro: ”Prima interacțiune cu redactia Știri.Botoșani.Ro a fost în calitate de colaborator sportiv pentru site-ul Sport.Botoșani.ro. Relatam informații despre sportul botoșănean, însă la un moment dat a venit propunerea de a deveni foto-reporterul din teren pentru unele evenimente mai puțin plăcute, cum ar fi accidentele rutiere, crimele, incendiile, dar și evenimente plăcute, cum ar fi concertele. Participarea în calitate de jurnalist la astfel de evenimente m-a maturizat și m-a făcut să fiu mult mai atent în viața de zi cu zi.

Alături de Știri.Botoșani.ro m-am dezvoltat ca om. Am fost mereu îndrumat și sprijinit pentru a mă dezvolta și ca jurnalist. Este o perioadă ce nu o voi putea uita niciodată, o perioadă cu multe întâmplări, multe peripeții, multă muncă, dar și multă satisfacție, pentru că pe primul loc a fost mereu adevărul. Îi sunt recunoscător redactorului-șef Florentina Toniță pentru că mereu a avut încredere în mine și știa că pot mai mult.

Va doresc să continuați să fiți la fel de profesioniști și să continuați să faceți cinste presei botoșănene. La mulți ani, Știri.Botoșani.ro”


Mădălina Ursuleanu, fost reporter Știri.Botoșani.Ro:De 15 ani citesc ”Știri”. O lungă perioadă din postura de „concurent”, pentru că orice ziarist îşi este obligat să ştie ce scriu colegii, apoi din postura de angajat, iar acum din postura de simplu consumator de presă. Am ajuns la „Știri” în toamna lui 2015 şi, cum veneam de la un ziar tipărit, mi-a plăcut că dintr-o dată, bătaia de cap cu numărarea caracterelor pentru ca textul tău să încapă în pagină alături de textele altor colegi a dispărut, pentru că „internetul e nesfîrşit”, după cum îmi spuneau noii şefi.

Am avut oportunitatea de a explora domenii care-mi fuseseră prea puţin cunoscute până atunci, dar cea mai importantă mi s-a părut posibilitatea de a transmite poveşti. Poveştile oamenilor simpli, care îşi vedeau de viaţă şi de meserie fără a fi „vedete” sau persoane cunoscute. „Oameni şi meserii” a fost un proiect dorit cu mult timp înainte şi implementat la „Știri”. 60 de episoade despre oameni ale căror meserii ni se par atât de comune, dar care reprezintă pilonii necunoscuţi ai societăţii. Ei sunt adevăraţii eroi ai zilelor noastre, prin simplul fapt că îşi fac meseria, iar această normalitate a lor duce la normalitatea noastră.

Iar cea mai bună reclamă a proiectului „Oameni şi meserii” a fost episodul în care descriam munca operatorilor de salubritate - faptul că scrisesem despre aceşti oameni care strâng gunoiul de la platforme, mătură străzile şi inspiră mizerie zilnic mi-a deschis calea spre alţi şi alţi „meseriaşi” care s-au simţit în siguranţă să-mi spună povestea meseriei lor. Ca să nu mai spun că ani de zile, prietenii de pe maşina de gunoi mi-au făcut cu mâna sau m-au bliţat în trafic. Ceea ce mi se părea reconfortant.

„Știrile” mi-au fost casă a scrisului timp de doi ani şi ultimul meu loc de muncă în presă. Am ieşit din sistem, dar jurnalist voi fi mereu pentru că pur şi simplu asta mi-e meseria, acesta mi-a fost talantul pe care sper că l-am sporit. Mulţumesc, „Știri”, te voi citi în continuare”.


Roxana Aiacoboaei, fost reporter Știri.Botoșani.Ro: Redacția Știrilor se distinge în peisajul presei locale prin spiritul critic, nepărtinitor, chibzuința cu care sunt selectate sursele, cumpătarea cu care sunt ambalate informațiile și echilibrul editorial. Sunt valori care par banale într-o lume a exclusivismului și senzaționalului, dar sunt inestimabil de importante pentru oamenii care discern cu acuratețe faptele de opinii. Ca orice mașinărie umană, redacția Știrilor a făcut greșeli și va mai face. Dar va avea mereu curajul să admită și să corecteze eratele – o atitudine tot mai rară în presă. Pentru mine, Știrile au fost mentorul ucenicului naiv aflat la început de drum, profesorul dur al aventurierei cu ambiții rebele, sculptorul jurnalistei cizelate și cumpătate. Acum, Știrile îmi sunt amintire prețioasă și ușă deschisă spre colaborări în viitor. Iar eu voi fi întotdeauna mândră că temelia mea profesională a fost turnată la Știri. La mulți ani, dragi oameni care ați fost, sunteți sau veți fi parte din acest proiect!”



Anca Nechita, fost reporter Știri.Botoșani.Ro: La multi ani, plini de realizari cu articole frumoase, pozitive si reportaje minunate!

Este site-ul pe care îl citesc cu mare drag și vreau să fac asta până împlinesc cel putin 100 de ani. Să faceți și cu mine un reportaj, să mă întrebați care este secretul și promit să îl spun!

La mulți ani!” 

 


Carmen Mandache, cititoare: Știri.Botoșani.Ro sau Știri.Bine.Redactate. Incitantă pentru cititori, lăudabilă pentru redacție, inițiativa de a afla ce a însemnat cotidianul online în cei cincisprezece ani prezenți în media locală, în fapt un studiu de impact util cititorilor, redacției, sponsorilor, colaboratorilor.

Nu-mi amintesc exact momentul accesării publicației, știu doar că eram în căutarea unui cotidian prin intermediul căruia să fie realizată diseminarea proiectelor în care eram implicată. Pe atunci (anii 2008 și următorii) piața media locală era săracă și destul de aglomerată aproape nefăcând față solicitărilor venite din rândul tuturor celor care doreau să-și facă vizibilă activitatea, presa nefiind atunci nici prea interesată de astfel de subiecte cultural-educative. N-am ajuns decât după mulți ani în paginile știrilor, dar îmi amintesc precis că o colegă mi-a recomandat cotidianul online dându-mi și un nume cu precizarea ”o să-ți placă să citești”. Așa a și fost, urmărind ”semnătura” am ajuns să beau cafeaua în fața calculatorului deschis la pagina stiri.botosani.ro citind tot ce era publicat, revenind pentru ”actualizările zilei” realizând că era vorba despre un ”altceva” care se plia pe propriile mele interese și nevoi.

Acel ”altceva” însemna de fapt stiribineredactate, atent selectate, prelucrate, astfel încât să ofere publicului cititor informații utile, necesare, prezentate într-o formă accesibilă, atractivă, ușor diferită de ce exista pe piață, articole de interes general și nu numai, relatări de evenimente și situații relevante din viața comunității.

Astfel am rămas ”captivă” în mijlocul unui adevărat ”centru de informație” alături de care participam la aniversări, comemorări, asistam la vernisaje, vizionam filmele și spectacolele recomandate citind apoi cronicile și recenziile aferente, cunoșteam personalități de notorietate sau în devenire, aveam acces liber la revista trimestrială Hyperion.

Viața politică, dar mai ales impactul acesteia în comunitate o regăseam în articolele-opinii, semnate de redactorul-șef, un foarte fin observator și un excelent editorialist fără a-și fi asumat vreodată acest rol.

Dincolo de „a afla” pur și simplu ce se întâmplă în viața urbei botoșănene, cititorul de presă „simțea” pulsul cotidian datorită Stiri.Botoșani.Ro.

Fiind o publicație de știri, precizând cu modestie ”probabil cel mai citit ziar online din Botoșani”,  cotidianul în cauză a fost încă de la început, prin structură, o publicație eminamente socio-culturală ceea ce o încadrează într-un inedit media local, colectivul redacțional demonstrând că succesul jurnalistic se poate obține și menține fără senzaționalul patimilor politce, al știrilor de can-can, al unui limbaj nepotrivit, al unei agresivități din ce în ce mai prezente peste tot, dar și că funcția cultural-informativ-educativă a fost îndeplinită.

E de ajuns să răsfoim paginile ziarului și vom descoperi că pe locul doi după rubrica ”actualitate” se situează cea de ”cultura” cu opt sute de pagini virtuale devansând cunoscutele ”sport”, ”eveniment”, ”social” și celelalte din structura cotidianului ceea ce spune ceva despre cititorii lui.

De altfel redacția și-a propus încă de la apariție să mizeze ”pe un public inteligent pentru că promovează valoarea, profesionalismul și decența” lucru pe care l-a și reușit deoarece la Știri.Botoșani.Ro chiar se scrie. Cu acribie, deontologic, profesionist, cu talent și pasiune pentru că nu doar ”Botoșaniul pune suflet”, ci și membrii redacției.

În sinteză apariția unui ”necunoscut” în peisajul media local a însemnat:

Cincisprezece ani de jurnalism de calitate devenind un exponent al jurnalismului axiologic.

Cincisprezece ani în care paradigma jurnalismului clasic s-a diluat în cea de art jurnalism fără însă a-l îndepărta de menirea ce i-a fost dată.

Cincisprezece ani în serviciul comunității promovându-i valorile, surprinzându-i și sancționându-i greșelile, oferindu-i soluții.

Cincisprezece ani în care câțiva ”istorici ai clipei” au scris pagini de colecție reușind Everestul jurnalistic începând timid cu flash-interviuri din domeniul sportului și atingând apogeul cu interviurile alcătuind panoplia personalităților de notorietate locală, națională și internațională. Nu pot fi uitați politicienii intervievați în primul studio online deținut de o publicație locală. O noutate pentru anul 2020.

Cincisprezece ani în care paginile ziarului au promovat valorile locale și prin preluarea în timp real a informațiilor despre acestea apărute în alte publicații din țară.

Cincisprezece ani în care redacția i-a aniversat pe botoșănenii de seamă, i-a comemorat pe cei trecuți în lumea tăcerii asigurându-le tuturor neuitarea.

Cincisprezece ani în care s-a clădit cu răbdare solida cariatidă a jurnalismului cultural.

Și pentru că ”necunoscutul” trebuia să poarte un nume i s-a spus Știri.Botoșani.Ro, un nume de referință în peisajul media local, un nume deja respectat și căutat la care au contribuit, asigurându-i strălucirea, alte nume.

La mulți ani, Știri.Botoșani.Ro! Vă mulțumim că ați făcut din jurnalism artă redând cititorilor dorința de a citi cu plăcere presa cotidiană!”


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
892

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
87

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
319

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...