Leon Dănăilă: ”Primesc o carte poștală în care un coleg, fiu de învățător de lângă Darabani, mi-a scris…”

Leon Dănăilă este unul dintre cei mai de succes medici neurochirurgi din România, dar a ajuns să fie îndrăgit de o țară întreagă datorită simplității și modestiei cu care își trăiește viața.

Leon Dănăilă: ”Primesc o carte poștală în care un coleg, fiu de învățător de lângă Darabani, mi-a scris…”

În vârstă de 90 de ani, Leon Dănăilă este membru al Academiei Române, cercetător cu 18 brevete de inventator și autor a 59 de cărți și tratate de neurochirurgie.

După 40 000 de intervenții chirurgicale, Leon Dănăilă continuă să opereze pe creier și să scrie, în ciuda vârstei înaintate, demonstrând astfel o agilitate mintală și o dexteritate care, conform ultimelor descoperiri medicale, pot fi la îndemâna tuturor.

Este model pentru cei care nu cred că fiecare om are o șansă, indiferent de mediul în care s-a născut. Leon Dănăilă își amintește că, atunci când era la liceu în Dorohoi, nimeni nu credea că va fi admis la Medicină. S-a încăpățânat și, în ciuda opoziției conducerii liceului de atunci, a reușit să își urmeze drumul.

”Primesc o carte poștală în care un coleg, fiu de învățător, de lângă Darabani, mi-a scris următoarele rânduri: ”Dragă Leon, să știi că din toti care ați dat examen la medicină, numai tu ai luat, toți au căzut”. Am prins aripi atunci! Dom'le, toți ăștia cu nota 10, toți, toți au căzut. Eu care citisem numai științe naturale, anatomie și fiziologie, am reușit. Și atunci mi-am dat seama că, totuși, contează foarte mult ceea ce îți dorești să faci. Intenția, perseverența”, a povestit Leon Dănăilă.

„Ca sacerdot al binelui, toată viața am luptat pentru dreptate, frumos, adevăr, sănătate și credință, iar acum vreau să împărtășesc tuturor câte ceva din istoria acestei lupte”, spune marele neurochirurg.

Medicul născut în Darabani stârnește astăzi admirația tuturor, de la oameni simpli la oameni de știință, de la profesori la preoți.

„Unul dintre cei mai frumoși oameni pe care, îndrăznesc să spun, Dumnezeu i-a dăruit României. Un om care și-a pus sufletul la bătaie pentru o țară săracă și uitată deseori. Care în 1981 s-a întors acasă și a făcut din acasă o Americă de visuri”, spune despre neurochirurgul de la Darabani preotul Constantin Necula.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
33

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
78

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...