Gestul unei tinere din Botoșani sau când mergi la concert și bunica rămâne acasă! (Foto)

Dacă la un spectacol de teatru, la un concert simfonic, folosirea telefonului mobil este interzisă, folclorul pare să ofere ceva mai multă libertate.

Și asta întrucât amplitudinea muzicii, împreună cu forța dansului pe scenă, îi determină pe spectatori să adopte o ținută mai puțin sobră, o lejeritate a gesturilor și, în ultimă instanță, o libertatea mai mare în manifestări, inclusiv aceea de a filma sau fotografia momentele preferate.

Nu puțini au fost spectatorii care au ținut să ”ia acasă” secvențe din spectacolul prilejuit, pe 9 octombrie, de Gala Excelenței Culturii Tradiționale Botoșănene, eveniment organizat exemplar de către Centrul de Creație Botoșani și emblematica misiune a Televiziunii Naționale, ”Tezaur Folcloric”.

Citește și Gala Excelenței Culturii Tradiționale, o seară în care Botoșaniul și-a cinstit artiștii de ieri și de azi!

Un moment special a atras atenția în sală, în momentul în care o spectatoare i-a oferit bunicii sale o bucurie pe care bătrâna a trăit-o din plin: câteva secvențe ”în direct”! Folosindu-se de un apel video, bunica a putut fi părtașă la trăirea întregii săli.

Vizibil emoționată, așezându-și cu grijă basmaua, bătrâna a urmărit nemișcată, cu un zâmbet cald în colțul gurii și cu ochii râzând de fericire spectacolul de pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Afacerea din Botoșani care atrage turiști: ”Încă mai găsim mâini muncitoare, inimi calde și zâmbete sincere!” (Foto, Video)

astăzi, 12:03

”Am întâlnit acolo oameni tare, tare gospodari, care au cei mai amuzanți struți pe care i-am văzut vreodată”, spune Tabi, un sucevean ajuns în Ibăneștii Botoșanilo...

Pericol public pe patru roți, oprit de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 11:17

La data de 18 octombrie 2024, în jurul orei 01:00 polițiștii din cadrul Secției de Poliție Darabani, au oprit pentru control pe drumul public din comuna Havârna, un autoturism condus d...

Despăgubiri de 280.000 de euro, botoșănean condamnat pentru uciderea unui biciclist!

astăzi, 10:59

Dosarul s-a aflat pe rolul Judecătoriei Bicaz, care a soluționat cazul și a decis și pedeapsa: un an și 4 luni de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. Însă...