Imagini spectaculoase cu Luna Vânătorului deasupra Botoșaniului! (Foto)

Un artist fotograf din Botoșani a surprins imagini cu cea mai spectaculoasă Lună Plină a anului 2024.

Imagini spectaculoase cu Luna Vânătorului deasupra Botoșaniului! (Foto)

   Foto: Silviu Foca Photography Art

”Astăzi este cea mai mare superlună din 2024, numită și Luna Vânătorului. Câteva cadre surprinse la răsăritul lunii deasupra Botoșaniului”, a transmis Silviu Foca, autorul fotografiilor.

Potrivit experților, pe 17 octombrie am putut vedea cea mai spectaculoasă Lună Plină a anului 2024. Este a zecea Lună Plină a anului și prima din perioada toamnei pentru emisfera nordică. Mai e cunoscută și sub denumirea de Luna Vânătorului sau Luna Fruzelor Care Cad.

De altfel, Luna Vânătorului e cea mai cuoscută denumire în emisfera nordică. Spre deosebire de majoritatea Lunilor Pline, Luna Vânătorului este și o Super-Lună.

Fotograful Silviu Foca a prins și mai bun moment pentru a surprinde imaginile: atunci când răsare Luna, la finalul zilei, la scurt timp după apus.

Specialiștii spun că în acel moment Luna Vânătorului pare mai mare decât de obicei. În plus, are și o nuanță portocalie subtilă.

Luna Vânătorului e și cea mai mare și cea mai apropiată dintre cele 4 Super-Luni din acest an, ea aflându-se la o distanță de 357.363 de kilometri de Pământ.

Potrivit astronomului Fred Espenak, o Super-Lună e o Lună Plină ce are loc în perigeu când Luna „se află la o distanță de 90% din orbita sa în jurul Pământului”. Ca urmare, o Super-Lună poate să pară cu 10% mai mare decât de obicei.

Foto: Silviu Foca Photography Art





 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pericol public pe patru roți, oprit de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 11:17

La data de 18 octombrie 2024, în jurul orei 01:00 polițiștii din cadrul Secției de Poliție Darabani, au oprit pentru control pe drumul public din comuna Havârna, un autoturism condus d...

Despăgubiri de 280.000 de euro, botoșănean condamnat pentru uciderea unui biciclist!

astăzi, 10:59

Dosarul s-a aflat pe rolul Judecătoriei Bicaz, care a soluționat cazul și a decis și pedeapsa: un an și 4 luni de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. Însă...

Un nou sector de drum județean a fost modernizat! (Foto)

astăzi, 10:35

Un nou sector de drum județean a fost modernizat! Este vorba despre DJ 293A, Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca. Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, v...