Aniversare în mijlocul a sute de credincioși. Protopopul Petru Fercal împlinește astăzi 64 de ani!

Părintele Petru Fercal, protoiereu al Protopopiatului Botoșani și parohul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul”, își aniversează astăzi ziua de naștere.

Aniversare în mijlocul a sute de credincioși. Protopopul Petru Fercal împlinește astăzi 64 de ani!

Preotul Petru Fercal s-a născut pe 30 martie 1960, în localitatea Paltin, comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava, fiind al treilea dintre cei șapte copii ai familiei.

 

A urmat cursurile școlii primare și gimnaziale în satul natal (1967-1975), apoi Liceul „Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc (1975-1977) și Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț (1978-1983). Între anii 1984-1988 a urmat cursurile Institutului Teologic de Grad Universitar din București.

A fost hirotonit diacon la 30 noiembrie 1988, iar preot la 1 decembrie 1988, pe seama parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani, unde păstorește până astăzi, și unde a ctitorit un așezământ pastoral-filantropic cu demisol, parter și mansardă (cantină, club pentru tineri și bibliotecă), ce a fost sfințit în anul 2011.

În perioada 1990-2020 a fost misionar la Protopopiatul Botoșani. La data de 23 noiembrie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, l-a hirotesit protoiereu al Protopopiatului Botoșani.

Enoriașii din parohia ”Sfântul Ioan Botezătorul” i-au transmis astăzi un mesaj emoționant:

”În duh de rugăciune, vă adresăm, Preacucernice Părinte Petru, urări de sănătate, ani îndelungați și bucurii duhovnicești, rugând pe Maica Domnului, pe Hristos Domnul, Dăruitorul Vieții, și pe Sfântul Ioan Scărarul, a cărui pomenire se face astăzi, să reverse asupra Preacucerniciei Voastre harul Duhului Sfânt cu îmbelșugare și să vă dăruiască ajutor în slujirea la care v-a chemat dăruindu-vă bucuria slujirii Evangheliei Sale, spre slava Numelui Său. Întru mulți și binecuvântați ani, Părinte Petru!”



Protopopul Petru Fercal a fost prezent, astăzi, la Marșul pentru Viață organizat în municipiul Botoșani, la care a participat sute de credincioși.

La mulți ani binecuvântați!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
36

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
62

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
28

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...