A sudat yachturile bogaților, iar cu banii adunați și-a făcut fermă de curcani în Botoșani! (Video)

Botoșăneanul a lucrat inclusiv pe yachturile lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și pe cel al lui Bill Gates, co-fondatorul Microsoft. Cu banii adunați s-a întors acasă, unde și-a făcut o fermă de curcani.

Sudor de meserie, Adrian Vasilincu crește curcani în orașul Darabani, din județul Botoșani. În urmă cu câțiva ani, în Olanda, fermierul lucra la cele mai luxoase ambarcațiuni, iar cu banii strânși și-a pornit o afacere acasă, împreună cu soția.

Ferma a reușit în numai un an să aibă clienți fideli și un efectiv de păsări în creștere.

Adrian se numără printre tinerii care au plecat să își facă un viitor departe de casă. A ales Olanda, țară ce i-a oferit posibilitatea de a-și pune în practică experiența de sudor în argon.

Pe șantierele din străinătate, botoșăneanul a avut ocazia de a face lucrări la ambarcațiunile celor mai bogați oameni din lume. Specializat pe partea de scurgeri, țevi, inclusiv infrastructură de piscine, Adrian a lucrat inclusiv pe yachturile lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și pe cel al lui Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, relatează Agrointel.

”Eu de meserie sunt sudor argon și am lucrat pe ambarcațiuni de lux în Olanda. Am stat în jur de 6 ani acolo, împreună cu soția. Ne-am retras cu gândul de a face ceva, de a ne dezvolta la noi în țară. Este greu, e adevărat, suntem la început, dar încercăm să ne dezvoltăm să creștem și s-o ducem mai bine. Nu mi-a plăcut Olanda. Acolo se câștiga bine, dar nu mi-au plăcut clima, oamenii, nu m-am acomodat și am ales să mă întorc”, a povestit Adrian Vasilincu în cadrul unui reportaj difuzat în emisiunea Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție Agrointeligența și TVR, în rubrica Fermierii României.

Întorși acasă din Olanda, afacerea în care au investit cei doi soți din Botoșani a fost o fermă de curcani.

”Curcanul, față de celelalte păsări, este un greoi, are nevoie de hrană bună ca să crească. Spre exemplu, de la faza de o zi și până la vârsta de șase luni, când ajunge la maturitate, noi îi dăm șase tipuri de mâncare în funcție de evoluția lui, de greutatea lui. El fiind greu are nevoie de proteină de calciu ca să crească, să se dezvolte frumos”, spune crescătorul.

Adrian a dezvăluit și un mic secret: dacă aveți ocazia de a alege între o curcă sau un curcan, gândiți-vă dinainte ce doriți să faceți cu carnea pentru a vă decide mai ușor.

”Mulți spun că este mai bună carnea de curcan, dar când oferi la la vânzare carnea de curcă nu prea are așa multe oase ca și o carnea de curcan. Adevărat, curcanul este mai mare, are pieptul mai mare, pulpele mai mari, dar are și oase mai multe, pe măsură ce crește mai mult cresc și oasele care oasele la final se aruncă sau se pun la ciorbă”, explică Adrian Vasilincu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ședință de urgență la sediul MAI, cetățenii din 23 de localități din Galați evacuați preventiv!

astăzi, 16:21

Duminică după-amiază, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o sedință de lucru la care a participat viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, domnul Cătălin Predoiu, șe...

Jandarmii botoșăneni în sărbătoare: Câinele Dop urmează să împlinească patru ani! (foto)

astăzi, 14:25

În mai puțin de două luni de zile, câinele de serviciu Dop va împlini vârsta de patru ani. Duminică dimineață a participat împreună cu conductorul său, plutonie...

Concurs la Spitalul „Mavromati” cu toți candidații respinși, o lucrare a fost anulată!

astăzi, 13:46

Spitalul Județean „Mavromati” a organizat concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical pe nutriție dietetică/generalist. Din cei patru candidați care au ajuns la proba scri...