Se cere ajutorul botoșănenilor la granița de nord (video)

Se cere ajutorul botoșănenilor la granița de nord (video)

Vama Rădăuți-Prut din județul Botoșani a fost aglomerată, în ultimele două zile, peste o mie de cetățeni ucraineni intrând pe teritoriul României prin acest punct. Refugiații au nevoie de apă și transport, spune unul dintre botoșănenii implicați în ajutorarea acetora.

„Încep să vină tot mai mulți, coada de mașini dinspre partea Ucrainei să știți că se întinde. O să avem nevoie de foarte multă apă, că sunt foarte mulți care au rămas fără apă și chiar fără mâncare. Avem nevoie de transport. Pentru cei care pot oferi, vă rog să veniți aici”, este apelul voluntarului Ionuț Boca.

Potrivit informațiilor furnizate de Instituția Prefectului, frontiera cu Ucraina a fost tranzitată, sâmbătă, până la ora 16:00, de 137 de autoturisme, în care se aflau 514 persoane, iar coada în așteptare număra 31 de autovehicule. Vineri, în punctul de trecere din Rădăuți-Prut au fost înregistrate 203 autoturisme în care se aflau 635 de persoane. Din totalul de 1.149 de imigranți proveniți din Ucraina, doar 61 se stabilesc în județul Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta