Peste 70 de refugiați, inclusiv 15 studenți din Maroc, cazați în Mihăileni și Agafton

Peste 70 de refugiați, inclusiv 15 studenți din Maroc, cazați în Mihăileni și Agafton

Peste 70 de persoane, inclusiv 15 studenți din Maroc, care au pătruns în județul Botoșani ca urmare a conflictului militar din Ucraina, au fost găzduiți în unități de cazare din localitățile Mihăileni și Agafton, unde au primit asistență socială, au informat reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit acestora, forțele de intervenție au colaborat cu autoritățile publice locale și voluntarii Direcției Județene de Tineret și Sport în vederea acordării de ajutor pentru 72 de persoane, dintre care 17 copii, care au solicitat un loc de cazare.

„Aceștia sunt cazați în două locații din Mihăileni și Agafton. 15 dintre ei sunt studenți din Maroc și vor pleca spre țara de origine în cursul zilei de astăzi. Precizăm că, până la acest moment, aceștia nu au solicitat în mod oficial o formă de protecție a statul român declarând că sunt în tranzit”, arată comunicatorii instituției.

La Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Mihăileni, IJSU Botoșani a suplimentat cu 30 numărul de paturi, având în vedere că localitatea se află în apropierea vămii Siret. La tabără de la Agafton, mai sunt disponibile 59 de locuri. În cele două puncte de trecere a frontierei de la Rădăuți Prut și Stânca, unde au fost instalate corturi, foarte multe persoane fizice și juridice au adus alimente și apă.

„La nivelul județului Botoșani, până în prezent, nu au fost semnalate situații deosebite în ceea ce privesc persoanele care ajung în țara noastră prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani, împreună cu toate structurile județene implicate în gestionarea situației actuale, au fost prezente încă de la sosirea primilor cetățeni străini pe teritoriul nostru acordând asistență și îndrumare.

Atât ISU Botoșani, cât și instituțiile implicate în gestionarea acestei situații, sunt în legătură permanent și colaborează pentru ca persoanele greu încercate să treacă mai ușor prin aceste momente. Mulțumim societății civile care s-a implicat și continuă să se implice voluntar în ajutorarea celor în nevoie”, au transmis reprezentanții Inspectoratului.

Amintim că la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului funcționează un grup de coordonare a acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale.

Platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” poate fi accesată, începând de duminică, de pe site-ul Guvernului României de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze.



 

 

Spune-ne opinia ta