Protest pentru salarii, cu vuvuzele şi fluiere, în faţa Prefecturii! FOTO, VIDEO

Centrul civic al municipiului Botoşani a fost animat luni după prânz de o pichetare a Palatului Administrativ, organizată în semn de protest faţă de planurile Executivului în privinţa transferării taxelor sociale de la angajator la angajat. Peste 200 de sindicalişti au huiduit, au ţipat, au fluierat şi au folosit vuvuzele, pentru a se face auziţi până în Capitală.

Protest pentru salarii, cu vuvuzele şi fluiere, în faţa Prefecturii! FOTO, VIDEO

În jur 200 de angajaţi afiliaţi mai multor sindicate reunite în Confederaţia Cartel Alfa s-au adunat, luni după prânz, în faţa Instituţiei Prefectului pentru o acţiune de protest îndreptată împotriva Guvernului.

Sunt sindicalişti de la Nova Apaserv şi Urban Serv, angajaţi din spitale, de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care protestează împotriva intenţiei Guvernului de a plasa sarcina achitării obligaţiilor sociale către salariaţi. Sindicaliștii susțin că acest transfer reprezintă un experiment singular, ale cărui consecințe negative vor fi suportate exclusiv de către lucrător, iar principalele efective negative vor fi scăderea veniturilor nete din muncă, eliminarea răspunderii sociale a angajatorilor, desființarea fondului de șomaj, precum și scăderea sustenabilității sistemului public de pensii. 

Salariaţii de la operatorul de apă şi de la societatea de salubritate sunt cu atât mai indignaţi cu cât conducerea societăţilor lor beneficiază de indemnizaţii ce depăşesc salariul preşedintelui României.

Sindicaliştilor le-au vorbit până acum Daniel Bulboacă, liderul Cartel Alfa Botoşani şi Cristian Sadovei, reprezentanul Urban Serv şi Nova Apaserv.

După cele două discursuri protestatarii au devenit gălăgioşi, folosind vuvuzele şi fluiere. Ei au început să huiduie şi să strige "Hoţii".

Liderii sindicatelor au avut ulterior o intâlnire cu prefectul Dan Şlincu şi cu subprefectul Daniela Beclea.

.

 








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
37

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
47

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
40

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...