Protest pentru salarii, cu vuvuzele şi fluiere, în faţa Prefecturii! FOTO, VIDEO

Centrul civic al municipiului Botoşani a fost animat luni după prânz de o pichetare a Palatului Administrativ, organizată în semn de protest faţă de planurile Executivului în privinţa transferării taxelor sociale de la angajator la angajat. Peste 200 de sindicalişti au huiduit, au ţipat, au fluierat şi au folosit vuvuzele, pentru a se face auziţi până în Capitală.

Protest pentru salarii, cu vuvuzele şi fluiere, în faţa Prefecturii! FOTO, VIDEO

În jur 200 de angajaţi afiliaţi mai multor sindicate reunite în Confederaţia Cartel Alfa s-au adunat, luni după prânz, în faţa Instituţiei Prefectului pentru o acţiune de protest îndreptată împotriva Guvernului.

Sunt sindicalişti de la Nova Apaserv şi Urban Serv, angajaţi din spitale, de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care protestează împotriva intenţiei Guvernului de a plasa sarcina achitării obligaţiilor sociale către salariaţi. Sindicaliștii susțin că acest transfer reprezintă un experiment singular, ale cărui consecințe negative vor fi suportate exclusiv de către lucrător, iar principalele efective negative vor fi scăderea veniturilor nete din muncă, eliminarea răspunderii sociale a angajatorilor, desființarea fondului de șomaj, precum și scăderea sustenabilității sistemului public de pensii. 

Salariaţii de la operatorul de apă şi de la societatea de salubritate sunt cu atât mai indignaţi cu cât conducerea societăţilor lor beneficiază de indemnizaţii ce depăşesc salariul preşedintelui României.

Sindicaliştilor le-au vorbit până acum Daniel Bulboacă, liderul Cartel Alfa Botoşani şi Cristian Sadovei, reprezentanul Urban Serv şi Nova Apaserv.

După cele două discursuri protestatarii au devenit gălăgioşi, folosind vuvuzele şi fluiere. Ei au început să huiduie şi să strige "Hoţii".

Liderii sindicatelor au avut ulterior o intâlnire cu prefectul Dan Şlincu şi cu subprefectul Daniela Beclea.

.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bursă de 700 de lei pentru mamele minore care vor merge la școală

astăzi, 14:24
23

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat vineri, la Târgu Jiu, la o dezbatere privind abandonul şcolar organizată de CONAF, că mamele minore be...

(A) Comunicat de presă - Comuna Mihai Eminescu

astăzi, 13:54
42

Numele beneficiarului: Comuna MIHAI EMINESCUApel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de...

Botoșănean trimis în judecată: A încercat să îi mituiască pe polițiști cu 100 de euro

astăzi, 13:38
68

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal în care, la...