Protest pentru salarii, cu vuvuzele şi fluiere, în faţa Prefecturii! FOTO, VIDEO

Centrul civic al municipiului Botoşani a fost animat luni după prânz de o pichetare a Palatului Administrativ, organizată în semn de protest faţă de planurile Executivului în privinţa transferării taxelor sociale de la angajator la angajat. Peste 200 de sindicalişti au huiduit, au ţipat, au fluierat şi au folosit vuvuzele, pentru a se face auziţi până în Capitală.

Protest pentru salarii, cu vuvuzele şi fluiere, în faţa Prefecturii! FOTO, VIDEO

În jur 200 de angajaţi afiliaţi mai multor sindicate reunite în Confederaţia Cartel Alfa s-au adunat, luni după prânz, în faţa Instituţiei Prefectului pentru o acţiune de protest îndreptată împotriva Guvernului.

Sunt sindicalişti de la Nova Apaserv şi Urban Serv, angajaţi din spitale, de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care protestează împotriva intenţiei Guvernului de a plasa sarcina achitării obligaţiilor sociale către salariaţi. Sindicaliștii susțin că acest transfer reprezintă un experiment singular, ale cărui consecințe negative vor fi suportate exclusiv de către lucrător, iar principalele efective negative vor fi scăderea veniturilor nete din muncă, eliminarea răspunderii sociale a angajatorilor, desființarea fondului de șomaj, precum și scăderea sustenabilității sistemului public de pensii. 

Salariaţii de la operatorul de apă şi de la societatea de salubritate sunt cu atât mai indignaţi cu cât conducerea societăţilor lor beneficiază de indemnizaţii ce depăşesc salariul preşedintelui României.

Sindicaliştilor le-au vorbit până acum Daniel Bulboacă, liderul Cartel Alfa Botoşani şi Cristian Sadovei, reprezentanul Urban Serv şi Nova Apaserv.

După cele două discursuri protestatarii au devenit gălăgioşi, folosind vuvuzele şi fluiere. Ei au început să huiduie şi să strige "Hoţii".

Liderii sindicatelor au avut ulterior o intâlnire cu prefectul Dan Şlincu şi cu subprefectul Daniela Beclea.

.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) COMUNICAT DE PRESĂ - Lansarea proiectului “DEZVOLTAREA ACTIVITĂȚII SC ZARKO DAMASO PROD SERV ACTIV SRL”

astăzi, 08:35
15

ZARKO DAMASO PROD SERV ACTIV S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul “DEZVOLTAREA ACTIVITATII SC ZARKO DAMASO PROD SERV ACTIV SRL” cod SMIS 314392 finanțat prin ...

Țeava de apă uscată din fața porții. Cod Roșu de caniculă… fără apă în satele din Botoșani!

astăzi, 08:10
160

Dincolo de disconfortul termic, în multe județe a mai apărut o problemă: oamenii nu mai au apă.Țeava de apă uscată din fața porțiiSituația este dramatică în comuna Frumu...

Spania a devenit a patra oară campioană europeană. Anglia pierde a doua finală consecutivă!

astăzi, 07:37
99

Spaniolii au mai câştigat trofeul în 1964, 2008 şi 2012. Pe Olympiastadion, din Berlin, spaniolul Lamine Yamal a mai stabilit un record odată cu titularizarea în meciul de duminic...