O mamă a sărit împreună cei doi copii de la etajul întâi al hotelului în care era cazată, duminică noaptea, în Botoşani. Unul dintre copii a murit, al doilea se află în stare foarte gravă într-un spital din Iași.
Înainte de tragedie, însă, tânăra i-a trimis soţului un mesaj text pe telefon. Poliţiştii cred că femeia a premeditat totul.
"Mulțumesc că m-ai făcut să fac ceea ce nu voiam. (…) Cel mai rău îmi pare pentru copii, că ei nu au nicio vină. Dar nu îi pot lăsa aşa ai nimănui. Nimeni nu o să îi iubească. Sper să fii fericit fară noi. Adio!", a fost o parte din mesajul trimis de femeie tatălui celor doi copii.
Criminologul Dan Antonescu a comentat, la Antena 3 CNN, gestul șocant al tinerei.
"Este faptă de răzbunare. Are cumva un conflict mai vechi al celor doi soți, care probabil că a escaladat. Rațiunea a trecut dincolo de norma de rațiune și a adus-o pe această femeie în pragul unor gesturi sau au determinat-o să facă acest gest absolut inexplicabil. Pentru că dragostea maternă ar fi trebuit să o oprească să facă vreun rău propriilor copii. Dar asta se va discuta cu ea și se va analiza în cazul în care ea va fi găsită cu discernământ la momentul comiterii faptei.
Este posibil, și aici mă refer la a doua variantă la care mă gândeam, să avem de-a face cu debutul unei afecțiuni de natură psihiatrică. Există cel puțin una, dacă nu chiar mai multe diagnostice, iar debutul are loc, în unele situații, însoțit de un gest de mare violență, fie asupra altora, fie asupra propriei persoane.
Numai o expertiză medico-legală psihiatric că va analiza foarte bine și va trage o concluzie cu privire la starea ei de sănătate mintală.
Instinctul matern trebuia să o oprească să facă acest gest împotriva propriilor copii. Ori acest instinct a fost abolit, a fost neutralizat de altceva.
Luciditatea cu care a scris mesajul respectiv, e adevărat, cu nuanțe fine de ironie nu cred că duc spre acest aspect (n.r. consum de alcool sau droguri).
De exemplu schizofrenia, o formă a ei, e cunoscut faptul că debutează la o vârstă destul de înaintată, nu apare în adolescență. Apare în perioada de post-adolescență, de cele mai multe ori. Debutează, de multe ori, cu gest de violență, așa cum spuneam mai devreme, fie asupra propriei persoane, fie asupra altora.
Repet, aici avem de-a face cu un om care a scris și a conceput acest mesaj foarte corect din punct de vedere gramatical, dar să știți că o afecțiune psihiatrică nu afectează inteligența. Inteligența, în schimb, în aceste probleme, este direcționată greșit", a precizat criminologul Dan Antonescu.