Alexandra este condusă astăzi pe ultimul drum: Ne dorim ca celelalte mame să ”aibă aer", să fie ajutate să trăiască, să respire bucuroase alături de copilașii lor!

Valul de durere, reacțiile de furie, acțiunile de solidaritate aproape fără precedent la Botoșani i-au făcut pe oameni să conștientizeze că, deși li se repetă continuu să sunt în siguranță în spitalele din România, viața se află în mâinile celor care, într-o loterie de nimeni înțeleasă, decid dacă vor să ajute sau nu: cadrele medicale.

Alexandra este condusă astăzi pe ultimul drum: Ne dorim ca celelalte mame să ”aibă aer", să fie ajutate să trăiască, să respire bucuroase alături de copilașii lor!

În această dimineață, începând cu ora 8.00, la Biserica ”Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din municipiul Botoșani, un sobor de preoți a oficiat Sfânta Liturghie.

De la ora 10.30 are loc slujba de înmormântare a Alexandrei, tânăra mamă de 25 de ani care și-a găsit sfârșitul în Maternitate, cu un prunc în pântece.

Alexandra va fi înmormântată în cimitirul din curtea bisericii.

Drama familiei Ivanov a stârnit nu doar empatie și solidaritate, ci și furie și revoltă, duminică seara un protest de amploare având loc chiar în fața Maternității din Botoșani, locul unde și-a găsit sfârșitul Alexandra, mamă a trei copii și însărcinată cu al patrulea.

De pe patul de spital, Alexandra i-a trimis un mesaj cutremutăror și mamei sale, asistent medical devotat, care-și făcea datoria având grijă de propriii pacienți, acesta fiind motivul pentru care nu a putut fi alături de unica sa fiică, cea care trecea prin chinuri groaznice și își dădea ultima suflare în Maternitate.

”Ne dorim ca celelalte mame să ”aibă aer", să fie ajutate să trăiască, să respire bucuroase alături de copilașii lor! Ne dorim din suflet ca să nu mai treacă NICIODATĂ, nici o mama din România prin ce a trecut Alexandra. Toți pacienții din România să beneficieze măcar de un gram de empatie, o vorbă bună, o încurajare... să simtă că "salvatorii" fac tot ce le stă în putință pentru a-i ajuta. Cât de mult contează și-o vorbă dulce, o încurajare, când esti în chinuri groaznice, și cât de mult îți accentuează durerea când cineva țipă la tine în acele momente și nu-ți înțelege suferința... Alexandra era de un bun simț ieșit din comun, o mamă care a născut de 3 ori și nu s-a plâns..., care a avut și alte dureri în viață și tot nu s-a plâns..., a suferit în tăcere... Acum, dacă a ajuns să spună: "Nu mai pot!", "Vă rog din suflet, că nu mai rezist de durere! Simt că mor!" e clar ca avea dureri groaznice, insuportabile”, a scris nașa Alexandrei, Anamaria Macuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume!

astăzi, 15:40
132

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
46

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
95

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...