Sute de oameni au plâns-o pe Alexandra la groapă, cu durere, regrete și revoltă (video)

Sute de oameni au plâns-o pe Alexandra la groapă, cu durere, regrete și revoltă (video)

Aproximativ 250 de oameni au condus-o pe ultimul drum pe Alexandra, tânăra care a murit la Maternitatea din Botoșani, ca urmare a unor complicații în timpul unei sarcini. Femeia în vârstă de 25 de ani a lăsat în urmă trei copii, o durere fără margini, regrete și revoltă, comunitatea solidarizându-se cu suferința unei mame chinuite, pe care medicii nu au putut sau nu au depus suficient efort să o salveze.

Trupul neînsuflețit al Alexandrei a fost depus în cimitirul de lângă Biserica „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, luni, sub privirile compătimitoare și în aplauzele mulțimii. Numeroși botoșăneni au asistat la ritual de după gard. Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de preoți, care au predicat despre lecțiile pe care Alexandra le-a transmis comunității prin propria tragedie.

Alexandra a fost adusă la spital cu ambulanța în noaptea de joi spre vineri, acuzând dureri cumplite și cerând să fie chiuretată întrucât „bebe este oprit din evoluție”, după cum aceasta și-a anunțat familia într-un mesaj. Rudele tinerei susțin că aceasta s-ar fi chinuit o noapte întreagă, cu dureri cumplite, pentru că în spital nu era un doctor care să se ocupe de ea.

Duminică seară, aproximativ 300 de persoane au protestat în fața Maternității cerând suspendarea dreptului de liberă practică a medicilor care au avut-o în grijă pe pacientă. Solicitarea este înaintată autorităților și printr-o petiție online, semnată de peste 7.000 de persoane.

„Am rămas șocat, am rămas surprins câtă solidaritate, câtă lume conștientizează că ar fi putut fi în locul meu. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care sunt alături de mine”, a transmis fratele Alexandrei.

Conducerea Spitalului Județean „Mavromati” a dispus efectuarea unei anchete administrative, iar Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Citește și: Sute de oameni au plâns-o pe Alexandra la groapă, cu durere, regrete și revoltă (video)

 





 

 

Spune-ne opinia ta