Victimele gheții la Botoșani: Peste 100 de adulți și zeci de copii au ajuns la spital

Gheața depusă pe carosabil și trotuare a făcut și victime la Botoșani. Sute de pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Victimele gheții la Botoșani: Peste 100 de adulți și zeci de copii au ajuns la spital

   Foto: Antena1

De la începutul anului și până în prezent, peste 260 de botoșăneni au ajuns la spital cu entorse, luxații sau fracturi.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, este vorba despre un număr de 266 de cetățeni care au solicitat ajutorul cadrelor medicale. Numărul adulților care au ajuns la spital din cauza gheții este de 186, din care 40 au fost diagnosticați cu entorse, 15 cu luxații și 13 cu fracturi.

La spital au ajuns și 86 de copii și adolescenți cu entorse, luxații și fracturi. Dintre aceștia, 23 au suferit entorse, doi luxații și 55 s-au ales cu fracturi.

„Toți pacienții au primit îngrijirile medicale necesare în cadrul Departamentului de Primiri Urgențe, din care 35 au necesitat internarea. În prezent, 33 sunt internați pe Secția de Ortopedie, iar doi pacienți mici sunt internați pe Compartimentul de Ortopedie Pediatrică. Cele mai grave sunt fracturile, nu știu amplitudinea sau regiunea anatomică, dar acestea necesită o perioadă mai lungă de spitalizare”, ne-a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
194

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
151

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1186

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...