Testarea pentru COVID-19 în farmacii se va realiza în cel mult o lună de zile

Testarea pentru COVID-19 în farmacii se va realiza în cel mult o lună de zile

Testarea în farmacii se va putea face în două - patru săptămâni de acum înainte, a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, iar primul test într-o farmacie ar putea fi făcut în cel puțin două săptămâni.

Farmaciile care nu dispun de cel puțin patru metri pătrați pentru a amenaja o zonă de testare în interior, vor putea amenaja corturi de testare în exterior, adică pe trotuar. Metoda funcționează cu succes de ceva timp în țările din vestul Europei.

Dacă zonele de testare vor fi organizate în interior, spațiile ar trebui aerisite frecvent. Reprezentanții multor farmacii preferă însă varianta corturilor, pentru că farmaciile sunt mici.

În farmacii se vor putea face doar teste rapide antigenice pentru depistarea infecției cu SarsCov2. Care va fi prețul și cine îl va suporta nu e clar, deocamdată, scrie stiri.tvr.ro.

Personalul care va face testarea va fi instruit de specialiștii din direcțiile de sănătate publică. Pe durata procedurilor va purta echipament complet de protecție.

La final, pacientul va primi un buletin de testare.

De la sfârșitul lunii aprilie, serul anticovid va fi administrat și în cabinetele medicilor de familie. În acest moment, 760.000 de persoane sunt înscrise pe listele de așteptare pentru programarea la vaccinare, în timp ce aproape două milioane de români deja au fost imunizați.

 

Spune-ne opinia ta