Testarea pentru COVID-19 în farmacii se va realiza în cel mult o lună de zile

Testarea pentru COVID-19 în farmacii se va realiza în cel mult o lună de zile

Testarea în farmacii se va putea face în două - patru săptămâni de acum înainte, a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, iar primul test într-o farmacie ar putea fi făcut în cel puțin două săptămâni.

Farmaciile care nu dispun de cel puțin patru metri pătrați pentru a amenaja o zonă de testare în interior, vor putea amenaja corturi de testare în exterior, adică pe trotuar. Metoda funcționează cu succes de ceva timp în țările din vestul Europei.

Dacă zonele de testare vor fi organizate în interior, spațiile ar trebui aerisite frecvent. Reprezentanții multor farmacii preferă însă varianta corturilor, pentru că farmaciile sunt mici.

În farmacii se vor putea face doar teste rapide antigenice pentru depistarea infecției cu SarsCov2. Care va fi prețul și cine îl va suporta nu e clar, deocamdată, scrie stiri.tvr.ro.

Personalul care va face testarea va fi instruit de specialiștii din direcțiile de sănătate publică. Pe durata procedurilor va purta echipament complet de protecție.

La final, pacientul va primi un buletin de testare.

De la sfârșitul lunii aprilie, serul anticovid va fi administrat și în cabinetele medicilor de familie. În acest moment, 760.000 de persoane sunt înscrise pe listele de așteptare pentru programarea la vaccinare, în timp ce aproape două milioane de români deja au fost imunizați.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Două bombe rămase neexplodate din timpul conflictelor armate, descoperite la Tudora

astăzi, 19:30
10

Două bombe de aruncător, de calibru 60 mm, au fost scoase la suprafață în această această după - amiază de o echipă de muncitori care executa lucrări de canalizare, pe raza comunei Tud...

La Botoșani a debutat Noaptea Muzeelor

astăzi, 19:00
40

La Botoșani a debutat în această seară unul din cele mai interesante evenimente culturale, Noaptea Muzeelor, eveniment care este organizat de Muzeul Judeţean Botoşani împreună cu cel...

Concursurile pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli vor avea loc după 13 septembrie

astăzi, 18:30
78

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va propune Comitetului pentru Dialog Social, demararea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli după 13 septem...