Aproape niciun loc liber în spitalele din Botoșani pentru pacienții infectați cu COVID-19

Aproape niciun loc liber în spitalele din Botoșani pentru pacienții infectați cu COVID-19

Spitalele din judeţul Botoşani care tratează pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, au ajuns la capacitate maximă în ceea ce privește numărul de paturi alocate aceastei categorii de pacienți, a declarat coordonatorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit acesteia, marţi dimineaţă mai erau disponibile doar două paturi pentru bolnavii de coronavirus, unul la Spitalul de Pneumoftiziologie şi unul la Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”, ambele din municipiul Botoşani.

Astăzi, la zona de COVID, pe paturile de COVID avem un singur pat liber la Spitalul TBC, un loc liber la Recuperare, iar Judeţeanul este plin. Numărul de cazuri pozitive a crescut, situaţia medicală a pacienţilor COVID este destul de gravă, care necesită internare. Sunt puţini cei care sunt pozitiv şi se reîntorc acasă în izolare. Ei merg în izolare şi după două- trei zile revin la spital cu o formă care necesită internare”, a afirmat Adăscăliţei.

În Botoşani, autorităţile au amenajat 258 de patru pentru pacienţii COVID, dintre care 78 la Secţia de Boli Infecţioase, 40 de paturi la blocul central al Spitalului Județean, 40 de paturi la Spitalul Municipal din Dorohoi, 58 de paturi la Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe” şi 42 de paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie.

 

Spune-ne opinia ta