Spitalul „Mavromati” din Botoșani, deficitar și la medicii stomatologi. „Condiția este să fiu de gardă...” (video)

Pacienții care ajung la UPU cu urgențe stomatologice sunt primiți și eventual tratați doar în anumite condiții.

Spitalul „Mavromati” din Botoșani, deficitar și la medicii stomatologi. „Condiția este să fiu de gardă...” (video)

Criza personalului medical se resimte și pe Compartimentul de Stomatologie din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. Pe această secție activează doi medici, dintre care unul se află în momentul de față în concediu de paternitate.

Astfel, pacienții care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a unității sanitare cu probleme stomatologice nu au siguranța că le vor fi și rezolvate. Și asta pentru că nu sunt medici care să asigure linia de gardă pe această specialitate.

În acest moment stomatologia este acoperită doar de doi medici stomatologi și atunci o să facem demersuri în acest sens. Și doamna doctor șef UPU este de acord să avem activitate continuă pe stomatologie. Acum a rămas un singur medic, deoarece domnul doctor a solicitat concediu de paternitate”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

„Trebuie să aducem minim patru medici...”

În cadrul unei conferințe de presă, dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati”, a declarat că pentru a asigura linia de gardă 24/24 trebuie să aducă minimum patru medici.

Activitatea în doi medici nu poate fi desfășurată 24 de ore din 24. Trebuie să o gândim, să aducem minim patru medici pentru a avea o linie de gardă. Acum lucrează cei doi medici dimineața și după-amiaza, de luni până vineri. Noi vom face toate demersurile pentru a avea și activitate continuă pe Compartimentul de Stomatologie”, a adăugat dr. Monica Adăscăliței.

„Condiția este să fiu de gardă...”

Singurul doctor care mai poate trata pacienții cu probleme de natură stomatologică este dr. Adrian Dondaș, de pe Compartimentul de Chirurgie oro-maxilo-facială, care are competență și pe acest segment.

Cadrul medical spune că poate prelua pacienții care ajung în urgențe, însă doar cu o condiție. Aceea de a fi de gardă pe Secția ORL.

Chirurgia oro-maxilo-facială are prin definiția ei compatibilitate cu două specialități, și anume stomatologia și ORL. Eu fac gărzi în cadrul Secției de ORL, deoarece am compatibilitate pe specialitate și pot trata urgențe majore ORL. Ce pot să temporizez sau mă depășește las pe a doua zi la colegii ORL-iști. Dar dacă în timpul gărzii mele pe secția ORL apare un pacient cu patologie stomatologică îl iau și îl tratez pentru că sunt competent și pe această specialitate. Dar condiția este să fiu de gardă pe Secția ORL”, a declarat dr. Adrian Dondaș, medic specialist pe Compartimentul de Chirurgie oro-maxilo-facială.

De asemenea, unele cabinete stomatologice nu sunt deschise nici în weekend pentru a prelua urgențele medicale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Medicul care a ales să profeseze la Botoșani pe o specialitate mai puțin cunoscută. „Lumea nu știa cu ce se mănâncă”

Vineri, 12 Aprilie 2024
1746

Medicul Camelia Șurubariu lucrează în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani în cabinetul de alergologie de mai bine de 10 ani. După ce și-a finalizat studii...

Noul subprefect al Botoșaniul a depus astăzi jurământul de credință! „Mă angajez să ofer toată expertiza și capacitatea mea...” (foto, video)

Vineri, 12 Aprilie 2024
493

Vineri, în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de credință de către Cristina Breșug, noul subprefect al județului Botoșani. ...

Instituția din Botoșani unde angajații au ajuns la capătul răbdării. Lider de sindicat: „Înainte era mult mai ușor și mai frumos” (video)

Joi, 11 Aprilie 2024
2698

Problemele cu care se confruntă cei câțiva salariați ai Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) din Botoșani nu sunt de azi sau de ieri, ci de ani buni, doar că abia acum și-au ad...