Spitalul de Pneumoftiziologie își mărește capacitatea de tratare a bolnavilor COVID-19

Spitalul de Pneumoftiziologie își mărește capacitatea de tratare a bolnavilor COVID-19

Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Botoșani suplimentează cu 30 de locuri capacitatea de a trata pacienți infectați cu COVID-19, a declarat, marți, managerul unității, Costel Lupașcu.

Potrivit oficialului, numărul total de paturi alocate acestei categorii de pacienți se ridică, astfel, la 72.

„Mâine vom suplimenta 30 de paturi la TBC. Suntem învățați, știm cum se lucrează în pandemie, medicii noștri sunt responsabili, sunt medici buni, așa că de mâine va fi suplimentat numărul de paturi la TBC”, a spus Lupașcu.

Managerul Direcției de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliței, a precizat, însă, că afluxul de pacienți depășește în continuare posibilitățile logistice ale spitalelor.

Având în vedere situaţia actuală, numărul mare de contaminări la nivelul judeţului Botoşani, astăzi având 214 cazuri pozitive, din care 91 la nivelul municipiului, faptul că toţi pacienţii prezintă forme medii şi grave şi necesită spitalizare, creşterea numărului de paturi este benefică, dar mai este nevoie de o suplimentare de paturi COVID pentru a nu lăsa pacienţii să aştepte în Unitatea de Primiri Urgenţe”, a afirmat Adăscăliţei.

În ultima săptămână, 1.410 persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu COVID-19, rata medie de infectare fiind, marți, de 4,69 cazuri la mia de locuitori.

 

Spune-ne opinia ta