Autoritățile intenționează să trateze pacienți COVID-19 în Sala Polivalentă

Autoritățile intenționează să trateze pacienți COVID-19 în Sala Polivalentă

Autoritățile sanitare iau în calcul amenajarea unei secții provizorii de tratare a pacienților infectați cu COVID-19, în Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”, din municipiul Botoșani, a declarat managerul Direcției de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliței.

Potrivit acesteia, având în vedere criza locurilor în unitățile spitalicești, în cazul în care situația „degenerează”, se vor pregăti 100 de paturi, pentru tratarea bolnavilor cu forme ușoare și medii. 

„Noi doar am discutat această opțiune, în cazul în care situația degenerează. Nu vrem să facem din Spitalul Județean un spital exclusiv Covid-19. Sunt și alți pacienți cărora trebuie să le dăm o șansă la investigații medicale de specialitate. Dacă situația cazurilor noi va fi din ce în ce mai rea, vom analiza această posibilitate. Momentan punem pe foaie toți pașii pe care trebuie să îi urmăm”, a precizat Monica Adăscăliței.

Oficialul DSP a adăugat că Spitalul de Boli Paliative ar trebui să devină unitate suport COVID-19. Întrebată dacă există personal suficient pentru asistarea bolnavilor, Adăscăliței a afirmat că „atunci când o să luăm această decizie de a crea spitalul vom căuta și personal pentru asistarea sălii de sport. Momentan este în fază de gândire. Am discutat, am solicitat din partea tutor cadrelor medicale să fim solidari”.

 

Spune-ne opinia ta