Dorohoi: Consum de oxigen de șase ori mai mare, pe fondul suplimentării locurilor pentru pacienți COVID-19

Dorohoi: Consum de oxigen de șase ori mai mare, pe fondul suplimentării locurilor pentru pacienți COVID-19

Spitalul Municipal din Dorohoi a majorat capacitatea de tratare a pacienților diagnosticați cu COVID-19, prin alocarea integrală a Secției de Pneumologie, suplimentând cu 25 de locuri zona dedicată acestei categorii de bolnavi. Consumul de oxigen este de șase ori mai mare decât în mod obișnuit, astfel că vor fi achiziționate noi stații, a declarat managerul unității, medicul Valerian Andrieș.

Potrivit acestuia, numărul total de paturi rezervate persoanelor infectate a crescut la 70. Dintre acestea, 56 erau ocupate, marți, iar 32 dintre pacienții internați erau conectați la cel puțin o sursă de oxigen.

„Toate cele 70 de paturi sunt deservite de doi medici infecționiști, un medic pneumolog și un medic de medicină internă”, a precizat directorul spitalului. El a adăugat că un singur anestezist profesează în cadrul spitalului.

„În aceste zile, schimb stația de oxigen, pentru că nu mai face față la ce cerințe sunt, apropo de necesarul de oxigen de pe secții. Nu trimitem la Botoșani decât cazurile extrem de grave. (...) Față de perioade de dinainte de pandemie, consumul de oxigen a crescut cu 500-600%. Dar și față de valul III a crescut cu 200%. Este o nevoie mult mai mare la bolnavi, sunt mult mai gravi. Ni s-a spus de către o firmă că ar dura o lună pentru a se monta o stație de capacitate dublă de oxigen și am solicitat măcar încă o stație de aceeași capacitate, să funcționeze în tandem”, a explicat medicul Valerian Andrieș.

Oficialul a anunțat că unitatea poate prelua pacienți din Botoșani, vindecați de infecție, dar care necesită în continuare spitalizare.

 

 

Spune-ne opinia ta