Reparație morală: asistenta Magda Săndulachi Babii ar putea fi inclusă în lista victimelor Covid19

Reparație morală: asistenta Magda Săndulachi Babii ar putea fi inclusă în lista victimelor Covid19

Autorităţile sanitare din Botoșani vor să adauge încă un deces pe lista victimelor Covid19. Este vorba despre asistenta Magda Săndulachi Babii, în vârstă de 58 de ani, care activa pe secţia de explorări funcţionale a Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU).

Aceasta a fost diagnosticată cu Covid19 pe 7 aprilie, fiind internată pe secţia de reanimare a SJU din cauza stării grave în care era, iar la mijlocul lunii mai inima acesteia a cedat, fiind constatat decesul. Asistenta suferea de hipertensiune arterială şi obezitate, iar la acea dată autorităţile centrale au decis că decesul nu este pus pe seama Covid19.

Situaţia Magdei Săndulachi Babii este, însă, foarte asemănătoare cu cea a asistentei Lenuţa Buta, care a decedat după îmbolnăvirea cu noul coronavirus, deşi fusese declarată vindecată.

La solicitarea sindicatelor şi a ministrului Sănătăţii, cazul acesteia a fost reevaluat şi asistenta a fost reintrodusă pe lista deceselor cauzate de SARS-COV-2.

Tocmai de aceea, reprezentanții DAP Botoșani au decis sa facă demersuri pentru a încadra decesul asistentei de 58 de ani în lista deceselor covid.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
20

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
37

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
32

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...