Protestarii din Botoșani trec la următorul nivel: pichetare la sediul Ministerului Sănătății și Guvern

Angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate vor protesta marţi, 14 noiembrie, la sediul Ministerului Sănătăţii şi la cel al Guvernului, nemulţumiţi de lipsa dialogului social, care să conducă la rezolvarea problemelor din sistem.

Protestarii din Botoșani trec la următorul nivel: pichetare la sediul Ministerului Sănătății și Guvern

   Foto: stirilePROTV

Blocul Naţional Sindical (BNS) a anunţat că, marţi, va avea loc o acţiune de pichetare a Ministerului Sănătăţii şi a Guvernului organizată de Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, conform News.ro.

La proteste urmează să participe şi angajaţi din ţară, inclusiv din județul Botoșani.

Astfel, de la ora 10.30 la 11.30 este programată acţiunea de la Ministerul Sănătăţii, iar de la 12.00 la 13.30 la Guvern.

Totodată, BNS a anunţat că angajaţii CNAS, membri ai Federaţiei Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, aflaţi în protest generalizat la nivel naţional pe perioadă nedeterminată, sistează plăţile către spitale şi furnizorii de servicii.

Sindicaliştii avertizează că activitatea de relaţii cu publicul va fi grav perturbată, inclusiv procesarea tuturor documentelor venite de la furnizorii de servicii, de la companii (concedii medicale) şi, nu în ultimul rând, a programelor naţionale de sănătate, din cauza faptului că majoritatea salariaţilor din CNAS, CASMB,CJAS-uri şi OPSNAJ intră în protest generalizat pe perioadă nedeterminată, potrivit News.ro.

Angajaţii CNAS au început, în 2 noiembrie, un protest pe o perioadă nederminată, fiind nemulţumiţi de faptul că salariile lor nu au mai crescut din 2018.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...