Protestarii din Botoșani trec la următorul nivel: pichetare la sediul Ministerului Sănătății și Guvern

Angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate vor protesta marţi, 14 noiembrie, la sediul Ministerului Sănătăţii şi la cel al Guvernului, nemulţumiţi de lipsa dialogului social, care să conducă la rezolvarea problemelor din sistem.

Protestarii din Botoșani trec la următorul nivel: pichetare la sediul Ministerului Sănătății și Guvern

   Foto: stirilePROTV

Blocul Naţional Sindical (BNS) a anunţat că, marţi, va avea loc o acţiune de pichetare a Ministerului Sănătăţii şi a Guvernului organizată de Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, conform News.ro.

La proteste urmează să participe şi angajaţi din ţară, inclusiv din județul Botoșani.

Astfel, de la ora 10.30 la 11.30 este programată acţiunea de la Ministerul Sănătăţii, iar de la 12.00 la 13.30 la Guvern.

Totodată, BNS a anunţat că angajaţii CNAS, membri ai Federaţiei Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, aflaţi în protest generalizat la nivel naţional pe perioadă nedeterminată, sistează plăţile către spitale şi furnizorii de servicii.

Sindicaliştii avertizează că activitatea de relaţii cu publicul va fi grav perturbată, inclusiv procesarea tuturor documentelor venite de la furnizorii de servicii, de la companii (concedii medicale) şi, nu în ultimul rând, a programelor naţionale de sănătate, din cauza faptului că majoritatea salariaţilor din CNAS, CASMB,CJAS-uri şi OPSNAJ intră în protest generalizat pe perioadă nedeterminată, potrivit News.ro.

Angajaţii CNAS au început, în 2 noiembrie, un protest pe o perioadă nederminată, fiind nemulţumiţi de faptul că salariile lor nu au mai crescut din 2018.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
757

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
72

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
297

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...