Pleacă doi medici, vine unul singur! Deficitul de personal din Mavromati, tot mai greu de gestionat

Scoaterea la concurs a posturilor de medici pentru Compartimentul de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati nu rezolvă deficitul de personal. Asta în condiţiile în care alte secţii rămân fără medici, prin pensionare.

Pleacă doi medici, vine unul singur! Deficitul de personal din Mavromati, tot mai greu de gestionat

Despre lipsa de medici din Compartimentul de Primiri Urgenţe se vorbeşte de luni de zile, în condiţiile în care cei care activează în CPU au nevoie de ajutor din partea colegilor din alte secţii pentru a asigura turele şi gărzile. Astfel că unitatea a scos la concurs două posturi de medici, pentru a funcţiona măcar la limita de avarie.

"Datorită faptului că nu putem asigura activatatea în CPU, Spitalul a scos la concurs două posturi de medic, unul specializat în Urgenţe şi unul pediatru. S-a înscris la concurs un singur candidat, medic pediatru, iar concursul se va desfăşura în perioada următoare. Urmează ca spitalul să scoată în continuare postul. Activitatea medicală este greoaie, pentru că nu se poate asigura cu numărul de medici actual deoarece este un stres destul de mare asupra medicilor de acolo. Situaţia medicilor şi cadrelor medicale este aceeaşi la nivelul întregii ţări, peste tot în ţară există deficit de medici", spune medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati.

Numai că rezolvarea situaţiei în CPU nu înseamnă rezolvarea întregului deficit de personal din unitatea medicală, şi asta din cauza pensionărilor din acest an.

"În cursul 2017 din cadrul Spitalului vor mai ieşi la pensie trei medici: un pediatru, un medic infecţionist şi unul de medicină internă. Din aceştia, şi-au manifestat intenţia de a continua să lucreze în spital medicul de la Secţia Infecţioase şi medicul de medicină internă. Având în vedere deficitul de medici, faptul că medicii doresc să continue activitatea este un lucru bun la spital până în momentul în care posturile vor fi scoase la concurs şi ocupate. Aceşt medici vor avea contract cu spitalul până în acel moment", explică medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

 

Spune-ne opinia ta