Medicul care a fost huiduit la Maternitate a venit cu explicații: ”Am ieșit pentru că mi-am dorit doar liniște pentru copiii mei”

Furia botoșănenilor, după moartea Alexandrei Ivanov, a făcut și victime care nu purtau nicio vină pentru tragedia produsă săptămâna trecută.

Medicul care a fost huiduit la Maternitate a venit cu explicații: ”Am ieșit pentru că mi-am dorit doar liniște pentru copiii mei”

În timpul unui protest în fața Maternității Botoșani, medicul neonatolog Carmen Zaboloteanu a ieșit la poartă pentru a vorbi cu mulțimea care se manifesta împotriva medicilor care au fost de gardă în noaptea morții tinerei de 25 de ani. (vezi video jos)

Însă nu a apucat să spună prea multe cuvinte, pentru că o parte dintre protestatari i-au adresat cuvinte grele, aruncând asupra medicului cu bani și sticle din plastic.

La câteva zile de la acest incident, medicul neonatolog Carmen Zaboloteanu a ieșit în spațiul public cu o serie de explicații, prin intermediul cărora își exprimă și regretul pentru derapajul verbal pe care și aceasta l-a avut la un moment dat.

Redăm integral mesajul medicului transmis joi, 24 august:

”Am primit în ultima vreme multe mesaje de amenințare, unele cu moartea, în unele am fost numită simplu jeg, scârbă, șpăgar nenorocit... Ele par să fie legate de intervenția mea în cadrul comemorării din față Maternitățîi Botoșani, nu zic, am primit și înainte, dar acum sunt mai multe.

Am ieșit pentru că mi-am dorit doar liniște pentru copiii mei... Ne luptam în momentul respectiv pentru viața unei fetițe născută de jumătate de zi, cu o malformație cardiacă gravă, pe care credeam că o pierdem. Lângă noi mama fetiței ne cerea să îi spunem dacă fetița ei va trăi... afară vuvuzele, claxoane... Alături era un copil intubat cu anasarca feto-placentară și un copil la care bănuiam o malfomatie digestivă gravă. Din fericire, am reușit undeva spre dimineață să stabilizăm copiii și să îi transferăm la un centru de nivel superior.

Am ieșit să rog să fie puțină liniște pentru copiii mei gravi… Mi-am prezentat respectul familiei cât am reușit pentru că imediat am început să fiu atacată cu obiecte care se aruncau spre mine, pumni agitați, se aruncau banii… poftim, șpăgari nenorociți, să vă ajungă… Oamenii din spate erau liniștiți și aprindeau lumânări… erau câțiva oameni în față care făceau tot posibilul să mă lovească cu orice preț, am încercat să le strig că eu sunt doctor de copii și deplâng la fel ca ei o mare tragedie... Orice spuneam părea că mai tare lumea încerca să mă lovească. Posibil ca atunci să fi spus niște cuvinte nefericite, eram paralizată de spaimă și îmi era frică pentru viață mea...

Mulțumesc tuturor care mi-au scris mesaje de încurajare, vă îmbrățișez, respect decizia celor care m-ați înjurat”.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Iason şi Sosipatru; Sf. Mc. Maxim, Cvintilian şi Dadas din Ozovia

astăzi, 08:00

Intrarea triumfală a Mântuitorului în Ierusalim pregătea biruinţa Sa asupra morţii şi deschiderea drumului de mântuire către Ierusalimul ceresc, pentru toţi cei ce aveau să c...

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
469

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
486

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...