Manager nou la Spitalul Mavromati, Dorin Birta a semnat: „Sperăm să salveze imaginea spitalului, pătată în ultima perioadă!”

Este a patra persoană care preia conducerea Spitalului Județean „Mavromati” în mai puțin de un an de zile.

Manager nou la Spitalul Mavromati, Dorin Birta a semnat: „Sperăm să salveze imaginea spitalului, pătată în ultima perioadă!”

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani a semnat, joi dimineață, dispoziția de numire a noului manager interimar al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Funcția va fi ocupată de Corneliu Mihai, economist de profesie, care a mai condus unitatea sanitară în urmă cu aproximativ șase ani.

Inițial, șefii de la CJ Botoșani l-au propus pentru această funcție pe medicul Ștefan Bercea, însă acesta ocupă funcția de director medical și ar fi însemnat să renunțe la activitatea de director medical.

După cum am declarat și ieri (n.r. 20 martie 2024) am vrut să îl punem pe domnul Bercea interimar pentru 30 de zile, însă domnul Bercea nu a putut prelua acest interimat ținând cont că postul lui (n.r. director medical) a fost prin concurs și atunci își pierdea postul de director medical și ar fi trebuit să întrerupă activitatea. În aceste condiții, am găsit cea mai bună soluție în acest moment și a și acceptat domnul Corneliu Mihai să preia conducerea Spitalului Mavromati în calitate de manager. Domnul Corneliu Mihai a mai fost manager al spitalului și a făcut lucruri extraordinare pentru acest spital și cred cu tărie că va face în continuare acest lucru cu aceeași dăruire. Începând de astăzi, domnul Corneliu Mihai ocupă funcția de manager interimar al Spitalul Județean „Mavromati”, pentru o perioadă de 90 de zile”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

Niciun candidat înscris în cursa pentru șefia celui mai mare spital din Botoșani!

Până în momentul de față nu a fost depus niciun dosar pentru concursul de ocupare a funcției de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. Doritorii mai au timp până luni, 25 martie 2024, să își depună dosarele de înscriere.

„Din câte știu, până în acest moment nu s-a înscris nimeni la concursul pentru manager al Spitalului „Mavromati”. Până pe 25 mai au timp să își depună dosarele”, a adăugat Dorin Birta.

În cazul în care nimeni nu se înscrie la concurs procedura va fi reluată.

Corneliu Mihai, adus să „salveze imaginea spitalului”

Șefii de la CJ speră să găsească un manager care să „salveze” imaginea Spitalului „Mavromati”.

„Procedura merge în continuare și va fi reluată dacă nu se înscrie nimeni acum. Interimatul va fi prelungit în cazul în care nu se găsește un manager pentru spital, însă sperăm să rezolvăm până atunci. O să găsim soluții la momentul respectiv. Important este să avem manager, să se liniștească și să salveze imaginea Spitalului Județean „Mavromati” pătată în ultima perioadă”, a completat vicepreședintele CJ Botoșani.

Corneliu Mihai este de profesie economist. A fost comisar-șef la Garda Financiară Botoșani, fiind numit de-a lungul timpului și în conducerile unor unități precum Nova Apaserv, ocupând o vreme și postul de subprefect în administrația botoșăneană.

De asemenea, Corneliu Mihai a condus Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”, fiind înlocuit în 2018 de Livia Mihalache, dar a fost și coordonator al Unității de Asistență Medico-Socială din Flămânzi.

Botoșăneanul Corneliu Mihai a fost, de asemenea, manager al Spitalului Clinic de Copii ”Sf. Maria” din Iași și al Spitalului ”Sf. Spiridon” Iași.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
78

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
89

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
121

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...