Spitalul Mavromati, în fața numirii unui al patrulea director în mai puțin de un an de zile!

Spitalul Județean "Mavromati" Botoșani este zguduit din nou, după ce încă un director al unității medicale a picat în plasa procurorilor Anticorupție.

Spitalul Mavromati, în fața numirii unui al patrulea director în mai puțin de un an de zile!

Ziua de marți a început cu percheriții la Spitalul Județean Botoșani, apoi managerul unităţii medicale, Monica Adăscăliţiei, acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă, a fost reținută pentru 24 de ore și, ulterior, plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Monica Adăscăliţei, fost manager SJU Mavromati Botoşani, ce consideră nevinovată.

Monica Adăscăliţiei ar fi încasat în octombrie şi decembrie sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei pentru a aproba angajarea unui medic şi trasferul altuia. Totodată, fosta directoare și-ar fi folosit influenţa pentru a da unei firme un contract cu spitalul pe care-l conducea.

Dorin Birta, vicepreşedintele CJ Botoșani, spune că numirea Monicăi Adăscăliței a fost una ”de bună credință”.

”Când s-a luat decizia de numire a doamnei Adăscăliţei, noi am fost de bună credinţă, nu am cunoscut elemente sau anumite informaţii care ar implica-o în acest dosar”, a spus Dorin Birta, potrivit observatornews.

Al patrulea director în mai puțin de un an!

Acum, cel mai important spital din județ se confruntă cu un vid de conducere. Consiliul Judeţean a făcut o numire de urgenţă: actualul director medical va fi manager interimar.

”În situaţie de criză, o parte din comitetul director este prezentă în activitate şi, în colaborare cu cosiliul de administraţie, se vor lua măsurile optime pentru ca activitatea de asistenţă medicală să nu sufere”, a declarat pentru aceeași sursă Ioan Asaftei, purtător de cuvânt SJU Mavromati Botoşani.

În vara anului trecut fostul manager, Doina Caba a tăiat sporurile angajaţilor, iar aceştia au protestat în faţa spitalului cu coroane şi cruci. Directoarea a trebuit să demisioneze. A fost numit în locul ei Angel Iulian Călin, însă a rezistat doar două luni în funcţie. A plecat după un caz care a zguduit ţara: Alexandra, o tânără gravidă, a murit la doar 25 de ani după ce timp de şapte ore nimeni nu ar fi băgat-o în seamă in spital. Monica Adăscăliţiei a fost director mai puţin de un an. Acum este cercetată în arest la domiciliu.

De menționat că Monica Adăscăliței ocupa postul cu titlu de interimat și că Spitalul Județean a demarat procedurile de angajare. Salariul anunțat depășește 18.000 de lei lunar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

astăzi, 23:19
25

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
52

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
59

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...