Ce au decis magistrații suceveni în privința arestării preventive a Monicăi Adăscăliței!

Monica Delia Adăscăliței a fost prezentată, miercuri, în fața judecătorilor de la Tribunalul din Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ce au decis magistrații suceveni în privința arestării preventive a Monicăi Adăscăliței!

Judecătorii Tribunalului din Suceava au admis ca neîntemeiată cererea formulată de procurorii DNA pentru arestarea preventivă a Monicăi Adăscăliței. În schimb, magistrații au hotărât arestarea la domiciliu a actualului manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Redăm soluția pe scurt a magistraților suceveni:

Respinge, ca neîntemeiată, propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava privind arestarea preventivă a inculpatei Adăscăliţei Monica-Delia. În temeiul art. 227 alin. 2 raportat la art. 202 alin. 4 litera d, art. 218 Cod procedură penală, cu referire la art. 221 alin. 1, 223 alin.2 şi art. 222 Cod procedură penala, dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata Adăscăliței Monica-Delia, cercetată pentru săvârâirea a 2 infracțiuni de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 și 1 infracțiune de trafic de influență (...) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.03.2024 până la data de 18.04.2024, inclusiv”, se arată în soluția dată de judecătorii din Suceava.

Totodată, Monica Adăscăliței trebuie să respecte mai multe obligații impuse de magistrați.

„În baza art. 221 alin. 1 şi 2 şi art. 221 alin. 3 rap. la art. 215 alin. 2 lit. e Cod procedură penală, pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpata Adăscăliţei Monica-Delia trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza; b) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; c) să nu comunice, direct sau indirect, cu următoarele persoane: - inculpaţii Caba Doina, Crîșmaru Coca Stela, Focșa Mirela Gabriela, Dornescu Daniela, Andronache Cristina Niculin, Oprișanu Ovidiu Gabriel, Hilote Sînzîiana, Tatarcan Silvian Adrian, Balan Viorel, Malancea Claudia, Sărban Cornelia Anca, Calinciuc Liliana Laura, Preda Marinela, Constantinescu Monica Geanina, Vîrlan George Marian, Dominte Maria Loredana, Caba Dinu, Nechita Eugen, Ursulianu Corneliu, Surugiu Anca, Titiliuc Mirela, Anichei Claudiu, - numiții/martorii Brînzei Mihaela, Tudosă Diana-Ştefania, Pădureţ Mihaela, Iacob Vasile, Ciobanu Andreea-Alexandra, Zan Paula Elena și Rotariu Valerica ; d) să nu exercite funcţia în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv angajată în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoțani”, au precizat judecătorii în soluție.

Actualul manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani are dreptul să conteste decizia magistraților în termen de 48 de ore de la pronunțare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
116

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
30

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
97

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...