Medic botoșănean, în fața unei paciente speriate de diagnosticul primit: ”Urmați-vă instinctul și cereți a doua și chiar a treia opinie!” (Foto)

O pacientă în vârstă de 28 ani s-a prezentat la medic speriată de diagnosticul primit, dar îngrijorată și de perspectiva unei operații care i se recomandase.

Medic botoșănean, în fața unei paciente speriate de diagnosticul primit: ”Urmați-vă instinctul și cereți a doua și chiar a treia opinie!” (Foto)

 Dr. Alexandra Ciobanu  

Potrivit dr. Alexandra Ciobanu, medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul Spitalului Municipal Dorohoi, tânăra de 28 de ani prezenta dereglări menstruale și dureri abdominale. I se descoperise prezența unui chist și primise recomandarea de a se opera.

 

”Am văzut-o prima dată în luna noiembrie, speriată fiind de diagnosticul primit și de faptul ca i s-a recomandat să se opereze pentru a scoate chistul. Am revăzut-o la control, după aproximativ 4 luni de tratament”, a povestit medicul Alexandra Ciobanu.

Vedeți în imagini diferența:




Ce ar trebui să rețineți din cazul de față? Medicul Alexandra Ciobanu explică situația și trage totodată un semnal de alarmă pentru pacientele aflate în aceeași situație.

Astfel:

-chisturile ovariene necesită intervenție chirurgicală doar în anumite situații! Chisturile ovariene funcționale necesită intervenție chirurgicală rareori, mai ales la pacienta tânără, care nu are copii!

-sunt situații în care chisturile simple sunt doar urmărite și nu necesită nici măcar tratament medicamentos.

-este indicat uneori să vă urmați instinctul și să cereți a doua și chiar a treia opinie, și mai important decât orice, să alegeți tratamentul după ce aveți toate informațiile necesare, cunoscând atât beneficiile cat și riscurile tratamentului care vi se propune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
319

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
105

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
527

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...