Durere și lacrimi în Sănătatea botoșăneană, s-a stins un medic foarte iubit: ”Era doctorul inimilor noastre!".

S-a stins din viață un medic. A mai apus o lume. Oamenii care astăzi trăiesc (și) datorită lui sunt cutremurați de vestea care a căzut peste comunitate. Avea 56 de ani.

Durere și lacrimi în Sănătatea botoșăneană, s-a stins un medic foarte iubit: ”Era doctorul inimilor noastre!".

Dan Vasiliu era medic la Spitalul Municipal Dorohoi, specialitatea Cardiologie. Șef de secție. Un om care a a redat speranța sutelor de pacienți nu s-a putut salva pe sine.  

Părintele Teodor Ciurariu, care i-a fost prieten mulți ani, a transmis un emoționant omagiu la plecarea medicului Dan Vasiliu.



”În anii studenției, când mergeam la cursuri dimineața, prima oprire o făceam întotdeauna la Catedrala Mitropolitană. Aici treceam pe la Sfânta, mă închinam la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, luam anafura și plecam la cursuri... La terminarea cursurilor la fel, îi făceam o vizită Sfintei Cuvioase Parascheva și îi mulțumeam pentru ajutorul dat și ne urmam activitatea din ziua respectiva.

Catedrala era full mai ales în perioada sesiunilor de examene... Studenți de la toate facultățile veneau pentru ruga de la Sfânta, pentru a birui în zilele ce urmează, pentru a nu sta în vacanță cu stresul restantelor. Și nu doar studenții, ci și părinții lor!

Într-o dimineață văd așezat în lungul șir ce aștepta să se închine un chip cunoscut din copilărie... Era Radu Vasiliu. Un bărbat falnic, puternic, chiar un pic aspru, fostul meu profesor de educație fizica (de sport) de la Dorohoi. Îl salut respectuos și, în șoaptă, pentru a nu deranja pe ceilalți închinători, schimbăm câteva cuvinte. Era emoționat... Fiul lui, Dan, avea un examen greu la U. M. F. și, pentru a fi mai ușoară așteptarea, a venit și el la Catedrală pentru rugăciune, pentru ”a pune un pic umărul" la reușita băiatului. Mă gândeam atunci cât de importantă este rugăciunea părinților pentru copii. Și în slujbele noastre, la Sfânta Taină a Cununiei, se spune că ”rugăciunile părinților întăresc casele copiilor".

Anii au trecut. Dan, tânărul student de atunci, a devenit medic, a făcut specializare în Cardiologie, a ajuns șef de sectie la Spitalul Municipal din Dorohoi.

Peste 30 de ani a tratat bolnavii din Dorohoi. Era ”doctorul inimilor noastre".

Din păcate, astăzi am aflat vestea tristă că acel student de atunci, devenit medic specialist în cardiologie, Dan Vasiliu, a trecut la cele veșnice.

Transmitem sincere condoleante doamnei doctor Simona, și ea medic specialist în neurologie, tot la Spitalul Municipal din Dorohoi, familiei îndoliate și tuturor colegilor și prietenilor care l-au cunoscut și apreciat. Îl vom purta în rugăciunile noastre. Veșnica lui pomenire din neam în neam.

Dumnezeu să-l odihnească în pace. Adio, Doctore. Ne-ai pus în dificultate acum, când cu trecerea timpului aveam mai mare nevoie de tine”, a transmis părintele Teodor Ciurariu, de la Capela Spitalului Municipal Dorohoi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BIZZ.CLUB Botoșani organizează workshop cu Zoltán Veres

astăzi, 16:07
2

Pe 22 mai, începând cu ora 08:45, Hotelul Rapsodia din Botoșani va fi gazda unui eveniment deosebit, dedicat atât membrilor, cât și non-membrilor BIZZ.CLUB Botoșani.Zolt&a...

Un bărbat din Dorohoi își va petrece următorii cinci ani după gratii, care este motivul!

astăzi, 15:28
98

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul de Investigații Criminale au identificat un bărbat de 44 de ani, din municipiul Dorohoi, pe n...

O tânără din Botoșani, polițistă în Cluj, a pulverizat cu spray lacrimogen în fața unui coleg la o intervenție! (foto, video)

astăzi, 15:00
294

Rebeca T., din județul Botoșani, polițistă în Cluj, a pulverizat spray lacrimogen în fața colegului ei de patrulă care încerca să imobilizeze un bărbat recalcitrant.Totul...