Încă doi medici de la Spitalul Mavromati ies la pensie

Încă doi medici de la Spitalul Mavromati ies la pensie

Doi medici de la una dintre secțiile Spitalului Județean Mavromati vor ieși la pensie până la finele acestui an.

Este vorba de două cadre medicale care își desfășoară activitatea la Secția Boli Infecțioase, respectiv Viorica Zbancă și Mariana Alexa.

Dacă cei doi medici vor solicita prelungirea activității, având posibilitatea de a mai rămâne în sistem, reprezentanții unității spitalicești spun că le vor fi aprobate cererile, în condițiile în care este foarte bine știut faptul că sistemul sanitar se confruntă cu un deficit de cadre medicale.

În prezent, la Secția Boli Infecțioase sunt și trei medici rezidenți care desfășoară activitate, dar rămâne de văzut dacă vor alege să profeseze la Botoșani.

Medicii ar putea avea posibilitatea să se penzioneze mai târziu. De la 65 de ani, cât este stabilită în prezent, vârsta de pensionare pentru medicii bărbați și femei va ajunge până la 67 de ani, potrivit unui proiect de lege care a primit ieri votul decisiv în Camera Deputaților.

Cei care vor vrea să obțină derogare să mai lucreze în spitalele de stat și peste această vârstă vor trebui să aducă o asigurare profesională însă. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
20

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
19

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
479

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...