Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

Corneliu Mihai ocupă funcția de manager interimar al Spitalului Județean „Mavromati” de săptămâna trecută, după ce medicul Monica Adăscăliței a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unității sanitare a declarat că vrea să scoată taxa de 10 lei pe care pacienții o plătesc la internare.

Această sumă este percepută din anul 2013 când a fost emisă decizia de către comitetul director de pe atunci. În alte spitale din țară pacienții nu plătesc taxe la internare.

Este emisă decizia de către comitetul director încă de pe 15 august 2013. Taxă pentru eliberare documente medicale la internare, respectiv la cererea pacienților sau aparținătorilor, în valoare de 10 lei, motivat de lipsa de fonduri pentru achiziționarea formularelor specifice activităților medicale, precum și costul licenței prin programul de eliberare a rețetelor electronice”, a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Purtătorul de cuvânt al unității sanitare spune că această decizie va fi analizată în cadrul Comitetului Director și ulterior se va lua o decizie.

A rămas în continuare de atunci, iar acum rămâne la latitudinea comitetului director dacă rămâne în vigoare sau va fi anulată. Pentru internarea continuă pe secție, nu pentru internare de zi. Domnul manager va analiza în cadrul comitetului director și va decide”, a adăugat Ioan Asaftei.

La acestea, managerul Corneliu Mihai a intervenit și a spus că o va anula începând cu luna aprilie.

Voi anula decizia, cu 2 lei nu mă îmbogățesc eu. Va fi doar coplata de 5 lei, care este prevăzută de lege”, a declarat ec. Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Mai mult decât atât, ec. Corneliu Mihai a explicat că această procedură nu este interzisă prin lege.

„Veniturile Spitalului sunt compuse din următoarele: venituri din contract cu Casa de Asigurări de Sănătate sau alte venituri, cum ar fi de la Direcția de Sănătate Publică, chestii de genul ăsta. Atunci spitalul era într-o situație financiară grea. Conform legislației, nu este interzis așa ceva, spitalul poate percepe niște taxe, cu aprobarea Consiliului de Administrație și introduse după într-un document ca tarife percepute de spital în vederea constituirii veniturilor proprii”, a adăugat Corneliu Mihai.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A trecut la cele veșnice maica cea ”rugătoare și foarte râvnitoare” (Foto)

astăzi, 08:11
27

S-a stins Maica Epraxia, originară din Dorohoi, ”cea tare în credință și cu multă nădejde în Hristos Domnul”.Avea 83 de ani. A avut o viață frumoasă și înc...

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Ap. Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului

astăzi, 08:00
10

Sfântul Simeon (†107) era fiu al lui Cleopa, fratele bun al lui Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, după cum mărturisesc scriitorii Eusebiu de Cezareea, Gheorghe Chedrin şi Nichifor Xan...

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
429

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...