Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 7.765.629,95 lei, cu 19% TVA.

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Potrivit lui Corneliu Mihai, managerul interimar al unității sanitare, lucrările de reabilitare vor dura aproximativ un an de zile, iar amplasamentul urmează a fi predat la finalul acestei săptămâni.

Astfel, toată activitatea de la bucătărie va fi mutată la Secția de Obstetrică și Ginecologie și la Pediatrie.

„Poimâine trebuie să predăm amplasamentul la bucătărie și spălătorie. Ne mutăm la Maternitate, acolo s-au făcut lucrări de igienizare, de reparații, inclusiv la instalațiile tehnice de la demisol. Va deservi Maternitatea, Marchian, Psihiatria, Secția de Boli Infecțioase. Pe o perioadă de un an de zile cât timp va fi în reabilitare. Am luat în considerare toate aspectele”, a declarat ec. Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Cât despre Spălătorie, angajații își vor desfășura activitatea pe Secția de Psihiatrie. În medie, se va găti pe zi pentru 750 – 800 de pacienți.

„Activitatea este împărțită atât la Secția de Obstetrică și Ginecologie, cât și la Pediatrie. Atunci se împarte pentru a nu fi grevat mai mult decât capacitatea blocului alimentar. În medie 750 – 800 de pacienți. Activitatea de la spălătorie va fi preluată de Secția de Psihiatrie”, a declarat și Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al unității spitalicești.

Urmare licitației pentru execuția lucrărilor la obiectivul de ,,Renovare energetică moderată a clădirii Bucătărie - Spălătorie, magazie alimente, corp H, a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani”, a fost încheiat Contractul de lucrări în valoare de 7.765.629,95 lei, cu 19% T.V.A. 

Proiectul privind aprobarea devizului general actualizat după licitația pentru execuția lucrărilor a făcut obiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, din cursul zilei de miercuri, 27 martie.

Supus votului consilierilor județeni, proiectul a trecut cu unanimitate de voturi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
69

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
225

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
92

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...