Elevi botoşăneni descoperiţi cu păduchi!

Elevi botoşăneni descoperiţi cu păduchi!

Triajul epidemiologic efectuat la începutul acestui an şcolar în unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani a scos la iveală faptul că, în anul 2017, încă mai sunt copii care au păduchi, din cauza condiţiilor precare în care îşi duc traiul.

În cadrul triajului au fost examinaţi copiii din 227 de unităţi de învăţământ din totalul celor 378, fiind unităţi unde nu s-a realizat acest triaj întrucât medicii de familie din rural au motivat că nu sunt plătiţi pentru această actvitate, care nu este prevăzută în contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Dintre copiii examinaţi în cadrul triajului epidemiologic, 388 au fost depistaţi cu diverse probleme, aproape jumătate din ei fiind găsiţi cu păduchi şi micoze. Majoritatea elevilor depistaţi cu astfel de probleme sunt din mediul rural.

Iar o bună parte din aceşti copii învaţă în şcoli care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. 93 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică din judeţul Botoşani sunt autorizate sanitar, în timp ce 30 nu deţin această autorizaţie.

În ceea ce priveşte structurile arondate unităţilor cu personalitate juridică, 213 sunt autorizate, iar 153 nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Şcolile care încă nu au reuşit să obţină această autorizaţie nu au apă curentă, iar toatele sunt exterioare.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
84

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
112

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
175

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...