DSP îndeamnă botoșănenii să se vaccineze împotriva virozelor. Bolnavii se pot adresa centrelor de permanență pentru consult

DSP îndeamnă botoșănenii să se vaccineze împotriva virozelor. Bolnavii se pot adresa centrelor de permanență pentru consult

Botoșănenii sunt îndemnați să se adreseze medicilor de familie sau centrelor de permanență în cazul apariției simptomelor de răceală și să se vaccineze împotriva virozelor, transmite vineri Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Autoritățile sanitare precizează că astfel se va reduce răspândirea virozelor în comunitate, dar și aglomerația și timpii de așteptare la camerele de gardă ale spitalelor.

În afara programului medicului de familie, se poate solicita o consultație la centrele de permanență fixe din localitățile Botoșani, Dorohoi, Darabani, Bucecea, Havârna, Trușești, Cristești și Avrămeni.

„La centrele de permanentă există medici de familie care vor oferi consultații și vor îndrumă persoanele către unitățile sanitare dacă este cazul. Recomandăm că persoanele care prezintă simptome de răceală , să se izoleze de restul membrilor familiei, să protejeze persoanele vulnerabile (copii, gravide, vârstnici, persoane cu boli cronice) și să evite deplasarea în locuri aglomerate. Recomandăm vaccinarea antigripală sezonieră și anti-COVID-19 cu varianta adaptată Omicron B.A 4-4, disponibilă prin medicii de familie, respectarea regulilor de igienă și evitarea automedicației, în special consumul de antibiotic fără recomandare medicală”, se arată într-un comunicat al DSP.

 

Spune-ne opinia ta