Criză de medicamente în toată Europa, după numărul tot mai mare de viroze respiratorii

Criză de medicamente în toată Europa, după numărul tot mai mare de viroze respiratorii

Tot mai mulți bolnavi din Europa primesc doar o parte din medicamentele prescrise de medici sau nu primesc deloc.

Criza medicală vine în urma consumului tot mai mare, față de ce fusese estimat iniţial, scrie Antena3. Consumul a crescut din cauza numărului în creştere de cazuri de viroze respiratorii.

Spitalele de pediatrie au din ce în ce mai mulţi pacienţi cu infecţii respiratorii. Astfel, părinţii sunt nevoiţi să caute în mai multe farmacii tratamentul prescris de medici.

Agenția Națională a Medicamentului a anunţat că nuai luna aceasta au dispărut peste 20 de medicamente din farmacii atât pentru adulţi cât şi pentru copii, potrivit Antena 3 CNN.

Cele mai multe antibiotice pentru copii au dispărut momentan de pe piaţă, iar unele siropuri nu se mai găsesc. De asemenea, produsele pentru adulţi care nu se mai găsesc sunt cele pentru dureri articulare ori pentru probleme digestive, inclusiv antibiotice.

Criza de produse medicale nu se resimte doar în România, ci în toată Europa. Aşadar, stocurile de medicamente au fost limitate.

Anterior, medicii au avertizat în privinţa acestei crize de medicamente.

Pe lângă asta, sunt probleme şi la spitalul Oncologic unde lipsesc anumite citostatice care se administrează atât adulţilor cât şi copiilor.

Producătorii de medicamente generice din România au cerut autorităţilor, în nenumărate cazuri, să reducă taxa clawback de la 20% la 14% şi să ia mai multe măsuri astfel încât din ţara noastră să nu mai lipseacă atât de multe medicamente.

De asemenea, aceştia anunţă că de cele mai multe ori preţurile de producţie depăşesc preţul final al medicamentului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani FCSB 0-2! Eliminați din Cupa României!

Joi, 8 Decembrie 2022
93

FC Botoșani a părăsit Cupa României, fiind pe penultimul loc al grupei B. Adversara de azi, FCSB, părăsește de asemenea competiția. UTA Arad și CS Mioveni sunt echipele ce merg mai depar...

Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”

Joi, 8 Decembrie 2022
128

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat în această seară lista unităților administrativ-teritoriale care vor primi finanțare pentru proiectele depuse în anul 2021 î...

În anumite situații, șoferilor ce depășesc cu mult limita de viteză li se va putea confisca mașina (proiect)

Joi, 8 Decembrie 2022
143

În cazul în care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum, șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înma...