Criză de medicamente în toată Europa, după numărul tot mai mare de viroze respiratorii

Criză de medicamente în toată Europa, după numărul tot mai mare de viroze respiratorii

Tot mai mulți bolnavi din Europa primesc doar o parte din medicamentele prescrise de medici sau nu primesc deloc.

Criza medicală vine în urma consumului tot mai mare, față de ce fusese estimat iniţial, scrie Antena3. Consumul a crescut din cauza numărului în creştere de cazuri de viroze respiratorii.

Spitalele de pediatrie au din ce în ce mai mulţi pacienţi cu infecţii respiratorii. Astfel, părinţii sunt nevoiţi să caute în mai multe farmacii tratamentul prescris de medici.

Agenția Națională a Medicamentului a anunţat că nuai luna aceasta au dispărut peste 20 de medicamente din farmacii atât pentru adulţi cât şi pentru copii, potrivit Antena 3 CNN.

Cele mai multe antibiotice pentru copii au dispărut momentan de pe piaţă, iar unele siropuri nu se mai găsesc. De asemenea, produsele pentru adulţi care nu se mai găsesc sunt cele pentru dureri articulare ori pentru probleme digestive, inclusiv antibiotice.

Criza de produse medicale nu se resimte doar în România, ci în toată Europa. Aşadar, stocurile de medicamente au fost limitate.

Anterior, medicii au avertizat în privinţa acestei crize de medicamente.

Pe lângă asta, sunt probleme şi la spitalul Oncologic unde lipsesc anumite citostatice care se administrează atât adulţilor cât şi copiilor.

Producătorii de medicamente generice din România au cerut autorităţilor, în nenumărate cazuri, să reducă taxa clawback de la 20% la 14% şi să ia mai multe măsuri astfel încât din ţara noastră să nu mai lipseacă atât de multe medicamente.

De asemenea, aceştia anunţă că de cele mai multe ori preţurile de producţie depăşesc preţul final al medicamentului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
9

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece ani

astăzi, 13:46
27

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
151

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...