17 persoane intoxicate într-un hotel din Râmnicu Vâlcea. Acolo erau cazați și actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

17 persoane intoxicate într-un hotel din Râmnicu Vâlcea. Acolo erau cazați și actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

Mai multe persoane au ajuns la spitalul din Râmnicu Vâlcea, în noaptea de marți spre miercuri, după ce s-au intoxicat cu o substanță necunoscută într-un hotel din județul menționat anterior. Acolo erau cazați și actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani, prezenți la Festivalul „Versus”.

La fața locului au ajuns mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ale Serviciului de Ambulanță Județean din Râmnicu Vâlcea.

Din cele 21 de persoane aflate în hotel, 17 se aflau în locație și 4 nu au fost prezente în momentul manifestării situației de urgență.

Trei dintre acestea prezentau simptome mai grave (tuse, amețeli, iritații oculare și respiratorii). Au fost evaluate medical 5 persoane dintre care două au fost transportate la UPU Vâlcea (un bărbat de 50 de ani și o femeie de 46 de ani).

Potrivit reprezentanților ISU Vâlcea, în urma controalelor efectuate s-a identificat în camera centralei o concentrație ridicată a unei substanțe iritante. Aceasta provenea, cel mai probabil, din componența insecticidului aplicat de un operator economic în ziua de 22 noiembrie, în incinta hotelului, pentru dezinsecție.

Deși autoritățile le-au propus persoanelor cazate la hotel să fie realocate la alt resort, aceștia au refuzat, după ce încăperile s-au ventilat și s-au obținut valorile nule la măsurătorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN.

Cele două persoane transportate la UPU Vâlcea sunt stabile, conștiente, cu efectele simptomelor inițiale mult diminuate. De asemenea, toți actorii și angajații Teatrului „Mihai Eminescu” cazați la hotelul respectiv sunt bine și la momentul scrierii actualei sunt în drum spre Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
1138

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o ...

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
715

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
415

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...