17 persoane intoxicate într-un hotel din Râmnicu Vâlcea. Acolo erau cazați și actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

17 persoane intoxicate într-un hotel din Râmnicu Vâlcea. Acolo erau cazați și actorii Teatrului „Mihai Eminescu”

Mai multe persoane au ajuns la spitalul din Râmnicu Vâlcea, în noaptea de marți spre miercuri, după ce s-au intoxicat cu o substanță necunoscută într-un hotel din județul menționat anterior. Acolo erau cazați și actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani, prezenți la Festivalul „Versus”.

La fața locului au ajuns mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ale Serviciului de Ambulanță Județean din Râmnicu Vâlcea.

Din cele 21 de persoane aflate în hotel, 17 se aflau în locație și 4 nu au fost prezente în momentul manifestării situației de urgență.

Trei dintre acestea prezentau simptome mai grave (tuse, amețeli, iritații oculare și respiratorii). Au fost evaluate medical 5 persoane dintre care două au fost transportate la UPU Vâlcea (un bărbat de 50 de ani și o femeie de 46 de ani).

Potrivit reprezentanților ISU Vâlcea, în urma controalelor efectuate s-a identificat în camera centralei o concentrație ridicată a unei substanțe iritante. Aceasta provenea, cel mai probabil, din componența insecticidului aplicat de un operator economic în ziua de 22 noiembrie, în incinta hotelului, pentru dezinsecție.

Deși autoritățile le-au propus persoanelor cazate la hotel să fie realocate la alt resort, aceștia au refuzat, după ce încăperile s-au ventilat și s-au obținut valorile nule la măsurătorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN.

Cele două persoane transportate la UPU Vâlcea sunt stabile, conștiente, cu efectele simptomelor inițiale mult diminuate. De asemenea, toți actorii și angajații Teatrului „Mihai Eminescu” cazați la hotelul respectiv sunt bine și la momentul scrierii actualei sunt în drum spre Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Sute de oameni prezenți la înmormântarea Danielei Șfaițer pentru a o conduce pe ultimul drum (video)

Joi, 8 Decembrie 2022
4779

Sute de oameni au fost prezenți, joi, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Vorona, pentru a-și lua rămas bun de la Daniela Șfaițer, soția deținător...

Pompieri instruiți cum să intervină la accidentele în care sunt implicate mașini electrice sau care i-au foc în mers (fotogalerie)

Miercuri, 7 Decembrie 2022
260

Pompierii trebuie să țină pasul cu noua tehnologie, pentru reușita misiunilor încredințate și pentru a se întoarce sănătoși la familiile lor. Intervențiile la accidentele î...

Meteorologii au prelungit codul galben de ceață până la ora 23:00

Miercuri, 7 Decembrie 2022
150

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit codul galben de ceață până la ora 23:00. Pe drumurile din județul Botoșani, din această cauză, se va reduce vizibilitatea sub ...