Deficit major de medici pe una dintre secțiile Spitalului Mavromati

Deficit major de medici pe una dintre secțiile Spitalului Mavromati

Una dintre secțiile din cadrul Spitalului Județean Mavromati, unde numărul pacienților este într-o continuă creștere, se confruntă cu un deficit major de medici după ce o parte dintre cadre s-au pensionat.

Este vorba de Secția Oncologie unde în perioada următoare va mai ieși la pensie un medic. În prezent este în derulare un concurs pentru ocuparea unui post de medic specialist pe această secție, fiind înscris un candidat.

Trei medici își desfășoară activitatea pe Secția de Oncologie, unde ar trebui să fie minim cinci. 

"În cadrul Secției Oncologie ne confruntăm cu un deficit mare de medici datorită faptului că în ultimii ani s-au pensionat doi medici. Urmează să se mai pensioneze încă un medic, motiv pentru care conducerea a scos la concurs un post de medic în oncologie. În cazul în care nu reușim să angajăm medici, în urm concursului, se va solicita prelungirea contractelor actualilor medici. Medicii care sunt în cadrul secției vor trata toți pacienții dar activitatea este îngreunată și datorită faptului că numărul cazurilor oncologice este în creștere", a menționat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati. 

 

 

Spune-ne opinia ta