Potrivit datelor oferite de reprezentanții Spitalului Județean, în cursul anului 2017 au fost internați în cadrul Secției Psihiatrie un număr de 99 de pacienți cu tulburări schizo-afective de tip depresiv, din care 33 au fost bărbați, media de vârstă a pacienților internați fiind de 45-54 de ani.
De asemenea, tot în cadrul Secției Psihiatrie au fost internați șapte pacienți cu tulburări depresive ușoare, medii, iar cu tulburări depresive severe au fost 37 de pacienți.
Cifrele sunt în creștere față de anul 2016 când au fost 17 persoane cu tulburări depresive ușoare, medii, și 44 de persoane cu tulburări depresive severe care au ajuns la Secția de Psihiatrie.
"Marea majoritate a persoanelor internate au fost de sex feminin. Predomină în cazul tulburărilor depresive severe grupa de vârstă 55-64 de ani. Ca și cauze ale acestei afecțiuni ar fi stresul, problemele familiale, și consumul de alcool", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.
În realitate însă numărul persoanelor care suferă de depresie este mult mai mare pentru că nu toți cei care au o astfel de afecțiune aplează la ajutor de specialitate.
Specialiștii spun că de multe ori persoanele care suferă de această afecțiune nici nu își dau seama, cu atât mai puțin rudele sau cunoscuții motiv pentru care se recomandă acordarea unei atenții deosebite când apar primele simpotme.
Persoanele care suferă de depresie se simt neliniştite, au senzaţia de frică, de spaimă, nu mai au chef să trăiască, există chiar şi gânduri de sinucidere.