Compartiment Post Cură la Botoșani pentru combaterea viciilor. „Au nevoie de ajutor...” (video)

Mai mult decât atât, la Botoșani va fi adus și un aparat pentru depistarea a nu mai puțin de 26 de tipuri de droguri.

Compartiment Post Cură la Botoșani pentru combaterea viciilor. „Au nevoie de ajutor...” (video)

În ultima perioadă, foarte multe persoane ajung la spital din cauza drogurilor. Dacă unii botoșăneni sunt depistați la volan și apoi aduși de polițiști la spital, alții sunt aduși chiar de familie pentru a fi ajutați de specialiști.

În acest sens, dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, vrea să reînființeze Secția de Post Cură în cadrul spitalului.

„Activitatea pe Secția de Psihiatrie este cu adresabilitate foarte mare și cu un număr foarte mare de pacienți care vin cu diferite patologii psihiatrice. Eu mi-aș dori să facem și o Secție de Post Cură, să o readucem, pentru cei care consumă droguri. A început să crească numărul de pacienți care se adresează în UPU, aduși fie de poliție, depistați la volan, fie aduși de familie. Și acești pacienți au nevoie de serviciile noastre”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Potrivit managerului unității sanitare, o astfel de secție a existat și înainte, însă a fost desființată.

„A mai fost mai demult, nu știu exact acum câți ani, dar a fost închisă”, a completat dr. Monica Adăscăliței.

Aparat la Spitalul Județean pentru depistarea a 26 de tipuri de droguri

Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani se află în proces de achiziționare a unui aparat pentru depistarea drogurilor în organismul celor care ajung la UPU. Investiția pentru achiziționarea aparatului se ridică la câteva mii de euro și poate depista un număr de 26 de tipuri de droguri.

„Noi acum achiziționăm un aparat pentru depistarea unui număr de 26 de droguri, care este foarte important. Acest aparat ne va ajuta să aflăm ce au consumat, pentru că nu toți spun ce consumă, alții sunt sinceri și spun și au nevoie de ajutor”, a declarat dr. Monica Adăscăliței.

Medicul Monica Adăscăliței spune că foarte mulți pacienți ajung să le ceară ajutorul și de aceea ar fi nevoie de o Secție Post Cură.

„Sunt foarte mulți care ne cer ajutorul. Aparținătorii ne cer ajutorul, ori pacienții ajung singuri și doresc să scape de acest viciu. Ei vor fi internați pe acel compartiment”, a completat dr. Monica Adăscăliței.

De altfel, managerul unității sanitare spune că cele mai multe cazuri de pacienți care ajung la spital din cauza drogurilor se înregistrează în perioada sărbătorilor.

„Să știți că în perioadele de sărbători crește numărul persoanelor care ajung la spital din cauza drogurilor, în perioada de iarnă mai ajung, dar și în ultima perioadă au început să fie tot mai multe cazuri. Sunt foarte mulți descoperiți și în trafic, sunt aduși pentru recoltare de probe pentru depistarea drogurilor din organism”, a adăugat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati”.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1005

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9462

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1302

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...