Momente emoționante pentru mame și viitoarele mame internate în Spitalul din Dorohoi: ”Maternitatea este locul cel mai sfânt dintr-un spital" (Foto)

Copiii au oferit flori și mărțișoare confecționate de ei tuturor mămicilor internate, cât și personalului medical ce își desfășoară activitatea în spital.

 Momente emoționante pentru mame și viitoarele mame internate în Spitalul din Dorohoi: ”Maternitatea este locul cel mai sfânt dintr-un spital" (Foto)

Joi, 7 martie, un grup de copiii ai Școlii din Dumbrăvița, însoțiți de preotul lor, profesor de religie Dumitru Iftode, care este reprezentantul Pro - Vita Iași, au vizitat mămicile și viitoarele mămici internate în secția Maternitate de la Spitalul Municipal din Dorohoi.

Din partea Centrului Eparhial de la Iași, au fost distribuite cărticele de rugăciuni primite prin grija Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Maternitatea din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi a fost renovată în ultimii doi ani, în prezent ea fiind una dintre cele mai moderne de acest fel din Moldova.

”Împreună cu noi a fost și Parintele Protopop Ionuț Ștefan Apetrei, care în cuvântul de învățătură a subliniat greutatea, dar și frumusețea activităților de slujire a vieții relatând câteva fapte minunate din lupta cadrelor medicale pentru salvare a vieții, cât și importanta legăturii ostenitorilor de aici cu Dumnezeu prin rugăciune”, a transmis pr. Teodor Ciurariu.

O doctoriță mai în vârstă, aflată în prag de pensionare după ”o viață" dăruită în slujirea vieții, a afirmat că ”maternitatea este locul cel mai Sfânt dintr-un spital".

Preotul misionar de caritate a oferit cadrelor medicale, prin Șefa de secție dr. Angelica Leahu, o icoană cu Buna Vestire și a reamintit dorința Parintelui Protopop ca în viitor Bună Vestire să fie hramul acestei secții și al doilea hram al Spitalului Municipal din Dorohoi, care în prezent îl are ca ocrotitor pe Sfântul Nectarie Taumaturgul.

”Multumim tuturor participanților medici, asistenți medicali, întregului personal medical, copiilor de la scoala din Dumbrăvița, Parintelui Protopop Ioan Ștefan Apetrei, părintelui Iftode, reprezentantul Pro – Vita, și în special managerului general dr. Valerian Andrieș, care nu a putut fi astăzi împreună cu noi, fiind convocat la o ședință importantă”, a încheiat preotul Teodor Ciurariu, de la Capela Spitalului Municipal Dorohoi.










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
66

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
83

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
29

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...