Angajații din sănătatea botoșăneană riscă să nu își primească salariile. Ce spune managerul Spitalului „Mavromati”

Mai mult decât atât, decizia sindicaliștilor din CNAS va afecta dramatic și pacienții din Botoșani.

Angajații din sănătatea botoșăneană riscă să nu își primească salariile. Ce spune managerul Spitalului „Mavromati”

După ce au ieșit 10 zile în stradă să își strige nemulțumirile, angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță că sistează toate plățile către spitale și furnizori. Asta înseamnă că angajații riscă să nu își primească salariile, iar activitatea medicală să fie îngreunată de lipsa fondurilor pentru anumite intervenții specializate.

Sindicaliștii au protestat în întreaga țară, inclusiv la Botoșani, fiind nemulțumiți de salarizarea insuficientă și volumul mare de muncă. Această doleanță nu le-a fost ascultată, motiv pentru care au recurs la măsuri drastice în speranța că poate așa trag un semnal de alarmă.

Monica Adăscăliței: „Toate plățile sunt sistate!”

Potrivit medicului Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, dacă până pe data de 15 noiembrie nu se va rezolva situația, angajații riscă să nu își primească salariile.

Am avut o discuție cu doamna director a Casei Județene de Asigurări de Sănătate din Botoșani. În momentul de față, într-adevăr, toate plățile sunt sistate. Noi sperăm ca până pe data de 15, când ar trebui să virăm salariile angajaților Spitalului Județean, să se ajungă la un consens între reprezentanții Casei Naționale și autoritățile competente”, a declarat pentru Știri.Botoșani.ro dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

În ciuda anunțului îngrijorător al reprezentanților CNAS, managerul unității sanitare spune că pacienții din Botoșani nu vor resimți această criză a sistemului sanitar, ei fiind în continuare îngrijiți.

Activitatea medicală o continuăm în Spitalul Județean, nu o sistăm. Pacienții vor primi în continuare îngrijiri medicale, pentru că la noi pacientul primează. În primul rând se sistează plățile care trebuie făcute, salariile cadrelor medicale și plățile către servicii din partea Casei. Dar noi vom continua activitatea cum putem”, a declarat dr. Monica Adăscăliței.

De asemenea, și medicii de familie vor fi afectați de această criză, deoarece nu vor putea să își plătească angajații.

La nivelul întregii țări sunt afectați peste un milion de pacienți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
591

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
986

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
623

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...