Două instituții din Botoșani sunt parțial blocate, angajați nemulțumiți de salariile mici (foto)

Activitatea acestor instituții este „paralizată” pe fondul protestelor organizate de salariați. 

Angajații Casei Județene de Pensii (CJP) din Botoșani și cei ai Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) au ieșit, luni dimineață, în stradă pentru a protesta.

Acțiunile de pichetare ale salariaților CAS au început de joi, 2 noiembrie.

„Înarmați” cu afișe pe care și-au scris nemulțumirile, protestatarii au ieșit, de această dată, din birouri în fața instituției.

La începutul acestei săptămâni au ieșit la protest și angajații Casei Județene de Pensii (CJP) din Botoșani, având aceleași nemulțumiri.

Dacă la Casa de Pensii activitatea de lucru cu publicul a fost sistată doar pe timpul defășurării protestului, la CAS această activitate este întreruptă în intervalul orar 09:00 – 16:00.

Cetățenii au fost informați că, „urmare a comunicatului de presă al BNS privind protestul angajaților din CNAS și CAS Județene, începând cu data de 2 noiembrie 2023”, angajații „intră în protest generalizat pe perioadă nedeterminată”.

Potrivit lui Vasile Chiru, lider sindical BNS, protestul are la bază nemulțumirile angajaților privind salariile, lipsa tot mai accentuată de personal și volumul mare de muncă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Doctorii care vor să facă parte din Colegiul Medicilor Botoșani, printre dosarele validate este și cel al Monicăi Adăscăliței! (foto)

Friday, 6 September 2024

Au fost depuse 15 candidaturi pentru funcțiile de membru în Consiliul Județean al Colegiului Medicilor din Botoșani. Dintre cele 15 candidaturi, una a fost respinsă, iar restul au fost ad...

Videoclip scandalos cu o gașcă de tineri din Botoșani, versuri cu amenințări: „Noi suntem Centrul Vechi și vă dăm cu macete în cap” (video)

Thursday, 5 September 2024

Un videoclip în care apar mai mulți tineri a fost viralizat pe rețelele de socializare. În videoclip, tinerii rostesc versuri despre Centrul Vechi și despre cum vin cu „toat...

Detalii din cadrul anchetei în care fiul unui om de afaceri din Botoșani a fost bătut în Centrul Vechi! (video)

Thursday, 5 September 2024

Zona Centrului Vechi este cunoscută de toți locuitorii Botoșaniului ca fiind o zonă fierbinte și prin care se recomandă să nu treci la lăsarea serii. „Nu a reieșit risc iminent&rdquo...