Angajații din sănătatea botoșăneană riscă să nu își primească salariile. Ce spune managerul Spitalului „Mavromati”

Mai mult decât atât, decizia sindicaliștilor din CNAS va afecta dramatic și pacienții din Botoșani.

După ce au ieșit 10 zile în stradă să își strige nemulțumirile, angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță că sistează toate plățile către spitale și furnizori. Asta înseamnă că angajații riscă să nu își primească salariile, iar activitatea medicală să fie îngreunată de lipsa fondurilor pentru anumite intervenții specializate.

Sindicaliștii au protestat în întreaga țară, inclusiv la Botoșani, fiind nemulțumiți de salarizarea insuficientă și volumul mare de muncă. Această doleanță nu le-a fost ascultată, motiv pentru care au recurs la măsuri drastice în speranța că poate așa trag un semnal de alarmă.

Monica Adăscăliței: „Toate plățile sunt sistate!”

Potrivit medicului Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, dacă până pe data de 15 noiembrie nu se va rezolva situația, angajații riscă să nu își primească salariile.

Am avut o discuție cu doamna director a Casei Județene de Asigurări de Sănătate din Botoșani. În momentul de față, într-adevăr, toate plățile sunt sistate. Noi sperăm ca până pe data de 15, când ar trebui să virăm salariile angajaților Spitalului Județean, să se ajungă la un consens între reprezentanții Casei Naționale și autoritățile competente”, a declarat pentru Știri.Botoșani.ro dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

În ciuda anunțului îngrijorător al reprezentanților CNAS, managerul unității sanitare spune că pacienții din Botoșani nu vor resimți această criză a sistemului sanitar, ei fiind în continuare îngrijiți.

Activitatea medicală o continuăm în Spitalul Județean, nu o sistăm. Pacienții vor primi în continuare îngrijiri medicale, pentru că la noi pacientul primează. În primul rând se sistează plățile care trebuie făcute, salariile cadrelor medicale și plățile către servicii din partea Casei. Dar noi vom continua activitatea cum putem”, a declarat dr. Monica Adăscăliței.

De asemenea, și medicii de familie vor fi afectați de această criză, deoarece nu vor putea să își plătească angajații.

La nivelul întregii țări sunt afectați peste un milion de pacienți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Doctorii care vor să facă parte din Colegiul Medicilor Botoșani, printre dosarele validate este și cel al Monicăi Adăscăliței! (foto)

Friday, 6 September 2024

Au fost depuse 15 candidaturi pentru funcțiile de membru în Consiliul Județean al Colegiului Medicilor din Botoșani. Dintre cele 15 candidaturi, una a fost respinsă, iar restul au fost ad...

Videoclip scandalos cu o gașcă de tineri din Botoșani, versuri cu amenințări: „Noi suntem Centrul Vechi și vă dăm cu macete în cap” (video)

Thursday, 5 September 2024

Un videoclip în care apar mai mulți tineri a fost viralizat pe rețelele de socializare. În videoclip, tinerii rostesc versuri despre Centrul Vechi și despre cum vin cu „toat...

Detalii din cadrul anchetei în care fiul unui om de afaceri din Botoșani a fost bătut în Centrul Vechi! (video)

Thursday, 5 September 2024

Zona Centrului Vechi este cunoscută de toți locuitorii Botoșaniului ca fiind o zonă fierbinte și prin care se recomandă să nu treci la lăsarea serii. „Nu a reieșit risc iminent&rdquo...