VIDEO: Declarație controversată a primarului municipiului Botoșani în plină campanie de vaccinare. „M-am săturat de mască”

VIDEO: Declarație controversată a primarului municipiului Botoșani în plină campanie de vaccinare. „M-am săturat de mască”

Primarul municipiului Botoşani a susținut o declarație controversată, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă pe tema organizării unui maraton de vaccinare împotriva COVID-19. El a precizat că refuză să se vaccineze în lipsa desființării obligației de purtare a măștii de protecție de către cei imunizați.

Edilul Cosmin Andrei (PSD) a împins interpelarea înspre zona politică, făcând aluzie la incapacitatea Guvernului (PNL-USRPLUS) de a adopta norme coerente în combaterea epidemiei.

„Vreau să vă transmit că m-am săturat de mască. Nu mai pot să o port. Îmi e din ce în ce mai greu. Nu înţeleg de ce mai purtăm mască dacă ne vaccinăm. Dacă vaccinarea aceasta, prin eliberarea certificatului, ne face să face să renunţăm la această mască, o să mă vaccinez, când apare acest mesaj.  Dacă se pun de acord şi cei doi reprezentanţi de la nivel central să ne spună că vaccinul va fi gratuit în continuare şi că renunţăm la mască”, a afirmat Andrei.

Totodată, oficialul și-a exprimat lipsa de încredere în cercetătorii preocupați de măsurile de prevenire a infectării comunitare.

„Din punctul meu de vedere, studiile nu sunt concludente în ceea ce priveşte transmiterea sau nu dacă purtam masca asta”, a spus primarul.

Cu toate acestea, alesul promovează campania de vaccinare derulată în prezent, îndemnând locuitorii municipiului Botoșani să se vaccineze în timpul acțiunilor organizate de autorități.

 

 

Spune-ne opinia ta