PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului, pe 14 iunie

PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului, pe 14 iunie

Partidul Social Democrat (PSD) va depune, pe 14 iunie, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, motivată de eşecul în elaborarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi pentru refuzul premierului Florin Cîţu de a-l prezenta în Parlament, transmite partidul, miercuri, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată afirmă că proiectul pregătit de coaliția aflată la putere reprezintă „un plan diabolic de austeritate, sub forma unui acord de tip FMI, pe care vrea să-l împacheteze în poleiala europeană a PNRR”.

„În loc să vină cu proiecte clare pentru a lua banii puşi gratuit de Europa la dispoziţia României, Guvernul e mai preocupat să amaneteze viitorul ţării pentru un nou împrumut de 15 miliarde de euro, pe lângă cele 31 deja împrumutate până în prezent. Pentru acest nou împrumut, Guvernul îşi asumă, din proprie iniţiativă, în faţa Comisiei Europene, condiţii anti-sociale, de sărăcire severă a populaţiei pe termen lung: îngheţări de pensii şi salarii, creşterea vârstei de pensionare, creşterea taxelor pentru firme şi pentru populaţie.

PSD nu poate fi de acord sub nicio formă cu un astfel de plan. PSD nu va vota sub nicio formă astfel de măsuri. PSD va depune o moţiune de cenzură pentru a împiedica Guvernul să pună în aplicare strategia ascunsă de distrugere a bunăstării poporului român”, se arată în comunicatul emis de PSD.

Prin PNRR, României i s-ar acorda 29,2 miliarde de euro, o primă tranșă urmând a fi alocată în luna octombrie a acestui an.

 

Spune-ne opinia ta